„Dragii mei,

Ma bucur sa pot impartasi cu voi bucuria unei noi recunoasteri internationale:

Luna Solai – uleiul de nuca presat la rece a fost evaluat de iTQi (Institutul de Calitate si Gust de la Bruxelles) si recunoscut Superior Taste Award.

Premiul – Superior Taste Award – este o recunoastere internationala unica care se bazeaza pe testarea in orb (fara a se cunoste identitatea produsului – denumire, producator, eticheta etc), efectuata de catre bucatari si somelieri, experti in gust calitate, cu stele Michelin si leaderi de opinie din 15 state.

Este o mare bucurie pentru noi sa primim o confirmare internationala din partea specialistilor, pentru ceea ce noi stiam deja si ceea ce si voi ne-ati confirmat pana acum – Luna Solai este un brand de calitate superioara.

20160602_224859

Recunoasterea este cu atat mai importanta/emotionanta pentru noi cu cat Luna Solai a luat nastere si continua sa se dezvolte intr-un cadru de familie in care pasiunea, respectul fata de produs si consumatorul sau sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinților mei. Experiența lor, munca lor, dedicarea lor se regăsește în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem.

La editia din 2016 au participat peste 1360 de produse din toata lumea, de pe toate continentele, Romania fiind reprezentata de 11 produse, toate premiate cu 2 sau 3 stele de Aur (Luna Solai – uleiul de nuca obtinut prin presare la rece – 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola – 2 stele ,  AUR’A – Natural Gold Water – 3 stele, Bergenbier ALE – 2 stele, Painea lui Manole – 2 stele, Wembley Dry Gin – 3 stele, pateul de pastrav afumat Trutta Dux – 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola – 2 stele,  Elixir – ulei de rapita presat la rece si ulei de soia de prima presa de la Dachim – 2 stele fiecare).

13221644_910233109103411_7151997962663486018_n

Cum se desfasoara?

In timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustari in orb conform unei proceduri riguroase de analiză senzorială.
Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi in bucataria lor, nu în conformitate cu standardele  restaurantelor.

Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor  criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textura, etc. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii și, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.

După sesiunea de degustare, ITQI întocmește un grafic detaliat  a diferitelor clase și rezumă observațiile și propunerile membrilor juriului pentru companiile participante. Această informație este cu adevarat apreciata de către producători, deoarece ajută să înțelegem mai bine opinia juriului și să devină conștienți de potențiale domenii de imbunatatire.

Familia Luna Solai