Conferinţa Internaţională a Clusterelor din Transilvania, EU – Asia Gateway

În perioada 17-18 mai 2018, oraşul Cluj-Napoca a găzduit a patra ediţie a Conferinţei Internaţionale a Clusterelor din Transilvania, EU – Asia Gateway.

Evenimentul, organizat de Consorţiul Clusterelor din Transilvania s-a concentrat asupra importanței inovației în cadrul clusterelor, reunind cercetarea și inovarea în cadrul afacerilor din mai domenii.

În cadrul conferinţei, invitații din Europa și Asia au avut ocazia să participe la prezentări și ateliere de lucru cu privire la diverse subiecte legate de clustere.

Evenimentul a avut ca scop reunirea partenerilor din Europa și Asia în vederea contribuției la dezvoltarea relațiilor economice, academice, culturale și instituționale. Astfel, cadrul pentru desfășurarea evenimentului este un parteneriat strategic între structurile reprezentative și regiunile celor două continente.

Conferința Internațională a Clusterelor din Transilvania este un eveniment anual care a rezultat din necesitatea creării unor proiecte inovatoare comune, cu un impact major asupra comunității, dar și asupra industriilor din care fac parte entitățile membre. Conferința se află la a patra ediție și a reunit mai mult de 400 de participanți din România,  Uniunea Europeană, Asia şi Australia.

În contextul menționat, Consorțiul  Clusterelor din Transilvania, o asociație relevantă de clustere din România (pentru proiectele generate și suportul acordat mediului economic) are drept scop promovarea modelelor de colaborare transcontinentală pentru abordarea provocărilor globale.

Agenda evenimentului a inclus mesaje de întâmpinare de la organizatori, autorități locale și regionale, precum și de la reprezentantul Guvernului României sub patronajul căruia are loc evenimentul. Secțiunea plenară a adus mesaje de la Comisia Europeană, Organismul Reprezentant al Clusterelor din România – CLUSTERO, precum și de la structurile guvernamentale și de sprijin a afacerilor din Asia.

Secțiunile paralele ale evenimentului s-au concentrat asupra unor teme de importanță globală, cum ar fi: Provocări în industrii. Abordare trans-continentală , Transformare tehnologică – Centrul digital de inovare , Către sisteme durabile pentru agribusiness  şi Evaluării care abordează sursele de energie.

În cadrul conferinţei au fost organizate sesiuni de matchmaking, în carul cărora participantii s-au bucurat de oportunitatea de a-şi prezenta proiectele, produsele şi aspect referitoare la know-how, de a iniţia contracte transfrotaliere şi viitoare colaborări, de a găsi noi parteneri comerciali şi de cercetare, de a dezvolta proiecte noi şi de a împartăşi opinii cu experţi din diferite domenii.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.