INOVAREA ÎN POMICULTURĂ – SOLUȚIA PENTRU LIVEZI PERFORMANTE- Workshop organizat de AgroTransilvania Cluster şi Casa Olandeză a Pomicultorului, în colaborare cu Universitate de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca

AgroTransilvania Cluster şi Casa Olandez­ă a Pomicultorului, în colaborare cu Universitate de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca au organizat miercuri, 22 Februarie 2017, workshop-ul cu tema INOVAREA ÎN POMICULTURĂ – SOLUȚIA PENTRU LIVEZI PERFORMANTE.

La eveniment au participat reprezentanti ai Consiliului Judeţean Cluj, ai Ambasadei Olandei la Bucureşti, ai Consulatul Onorific al Olandei la Cluj, ai organismelor din domeniul agricol, profesori și cercetători din domeniul horticol, membri ai clusterului AgroTransilvania şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Olanda şi România. Workshop-ul a fost organizat cu prilejul demarării caravanei ,,Inovaţie în pomicultură”, desfăşurată în perioada 21-24 Februarie 2017, în principalele zone pomicole din zona de vest a României şi dedicat dezvoltării sectorului agribusiness.

Membri Casei Olandeze a Pomicultorului sunt companii cu profile complementare: furnizori de pomi fructiferi certificați Virus-Free, material de plantare căpșun și zmeur de calitate superioară, sisteme de fertirigație cu consum redus de apă și impact redus asupra mediului, sisteme de susținere și protecție, proiectare livezi, management operațional al livezilor, servicii de consultanță pentru tăieri, fertilizări și tratamente în livadă, sortare-ambalare, depozitare și marketing. Pentru dezvoltarea și implementarea activităților sale din România, Casa Olandeză a Pomicultorului beneficiază de sprijinul unor organizații de renume din sectorul pomicol olandez precum Universitatea Wageningen și Agenția de Inspecție și Certificare pentru sectorul Horticol, Naktuinbouw.

Obiectivul workshop-ului a fost  familiarizarea sectorului românesc de agribusiness cu cele mai noi practici olandeze în domeniul pomiculturii, discuțiile și consultanța tehnică fiind asigurate în mod interactiv de Prof. Dr. Felix Arion, director general al clusterului AgroTransilvania şi de reprezentanţii Casei Olandeze a Pomicultorului. Au fost abordate teme referitoare la modalitățile de proiectare, înființare și management al livezilor, crearea de noi sisteme de fertirigație cu un consum redus de apă și sisteme de siguranță a culturilor, implementarea de noi tehnologii și echipamente de recoltare, respectiv mecanisme legale și financiare de susținere a unor astfel de investiții.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.