Laboratorul de analiză genomică

Calea Mănăștur 3-5, USAMV, Cluj-Napoca

Echipamente existente:

Analiza genomică a probelor de origine vegetală constă în utilizarea de tehnici de cercetare bazate pe amplificarea PCR (SSR, SNAP, RT-PCR) în vederea stabilirii amprentei genetice necesare pentru caracterizarea rapidă şi eficientă a unor specii cu valoare economică şi/sau  depistărea unor eventuale fraude ale produselor de-a lungul lanţului alimentar la probele analizate. Echipamentele necesare în laboratorul de analiză genomică a probelor constau în:

–  1  Termocycler pentru amplificarea probelor: permite asigurarea condiţiilor optime de reacţie PCR. In biologia moleculara reacția în lanț a polimerazei  (PCR) tradusă și ca reacția de polimerizare in lanț este o tehnologie biochimică de multiplicare (sinteză) in vitro a substanței genetice ADN prin amplificarea perechilor de baze componente.

1 combină frigorifică necesară depozitării produşilor de reacţie şi a produselor consumabile

1 sistem de electoforeză necesar testării preliminare a produşilor de reacţie; aparatul este destinat testării preliminare a produşilor de amplificare PCR .Avantajele utilizării pentru componentele CDI din laborator: compatibil cu pipete multicanal, continând un sistem dual complet de electroforeză verticala pentru Blotting test, capilară şi 2 D; rulare simultană 2 geluri.

1 sistem de analiză genetică cu software inclus de analiză semiautomată  a datelor obţinute destinat migrării electoforetice a produşilor de reacţie obţinuţi în urma amplificării PCR a produselor de origine vegetală şi animală şi analizei rezultatelor pe baza software-ului inclus în sistem. Avantajele utilizării pentru componenta CDI din laborator: număr mare de probe procesate  (se pot migra 2×96 probe simultan); utilizat pentru analiza rezultatelor bazate pe tehnica fragmentării ADN (markeri moleculari SSR, AFLP, RFLP, PCR) şi respectiv pentru secvenţierea fragmentelor  ADN.

 –1 calculator sistem desktop pentru prelucrarea datelor.

 

Caracteristici echipamente:

Nr. crt.

Denumire echipament

Buc

Specificaţii tehnice minimale

1.        

Termocycler

1

– bloc 96 probe cu 3 zone active si 6 senzori

– posibilitatea rularii a 3 programe diferinte simultan

– rata incalzirii/racirii 5ºC

– uniformitatea temperaturii ±0.3ºC

– acuratete temperatura ±0.25ºC

– display color touch screen

– port USB

– memorie interna 256MB

– touch down PCR

2.               

Calculator desktop

1

Memorie 8GB

Procesor 4 nuclee

Tastatura+mouse

Hard Drive min 240GB

DVD RW

Placa retea 10/100/1000

Monitor 21,5″

Sistem de operare

3.               

Frigider

1

Sistem No Frost

Clasa energetica A+

Volum minim 450L