Laborator analize fizico – chimice la carne si produse din carne
Locația: Str. Criseni, FN, Dezmir 407039
Lista aparatura laborator analize fizico – chimice
Carne si produse din carne
-
Nr crt. Aparatura 1 Bidistilator 2 Analizor NIR- reflection
( apa, grasimi, proteina, sare, colagen)
3 Spectofotometru UV-VIS 4 Baie termostatare 5 Biureta digitala TITRETTE – 10ml 6 Titrator automat cu biureta 7 Balanta analitica 8 Moara GM 200 9 Etuva POL EKO 10 Analizor elemental Rapid N (proteina) Lista analize fizico – chimice
-
Carne si produse din carne
Analizele fizico-chimice ce pot fi realizate in cadrul laboratorului sunt:
- Determinarea azotului ușor hidrolizabil din carne și produse din carne;
- Determinarea conținutului de nitriți al produselor din carne;
- Determinarea umiditati carnii si preparatelor din carne;
- Determinarea pH-ului carnii si preparatelor din carne;
- Determinarea continutului in cloruria de sodiu (sarea) din preparatele de carne;
- Determinarea hidrogenului sulfurat din carne si preparatele din carne;
- Determinarea amidonului din preparatele din carne;
- Determinarea stadiului de oxidare al grasimilor;
- Determinarea amoniacului din carne si preparatele din carne;
- Determinarea globulinelor din carne;
- Determinarea continutului in proteina;
- Determinarea continutului in colagen;
- Determinarea continutului in grăsime.