Legume din grădina Clujului! Acesta este sloganul agricutorilor din Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic

Mai mulți producători agricoli din Cluj au fondat în 2013 Cooperativa Agricolă Lunca Someșului Mic.

 

11220913_499373426886282_3418271212305436403_n

 

În urma cu 2 ani au pornit pe acest drum greu 16 producători agricoli locali, cu experiență de peste 5 ani, sprijiniți de fundația Civitas.

 

”Viziunea noastră implică dezvoltarea durabilă a agriculturii autohtone prin promovarea spiritului antreprenorial în randul producătorilor locali şi adaptarea producţiei din punct de vedere calitativ şi cantitativ la cerinţele consumatorilor.

 

Misiunea noastră este aceea de a valorifica potențialul agricol al spațiului romanesc, și în special al celui transilvănean, prin asocierea micilor producători locali și colaborarea cu actorii relevanți ai pieței financiare și de a promova produsele locale”, au precizat liderii Cooperativei.

 

Ei au lansat pe piață marca ”Lunca” și luptă pentru a răspunde cererii venită din partea consumatorilor pentru produsele locale și sănătoase.

 

Zona de desfășurare a Cooperativei Agricole Lunca Someșului Mic cuprinde bazinul legumicol Somesul Mic: comuna Apahida și Jucu.

 

Piața vizată de produsele Cooperativei noastre este, în primii 3 ani, cea a municipiului Cluj-Napoca, canalele principale fiind: hotelurile, restaurantele și firmele de cattering, piețele agroalimentare, magazine de talie mare, magazine de cartier, punctul de desfacere de la sediul Cooperativei, Horeca și retailer.

Tags: ,