Laborator analize fizico – chimice la carne si produse din carne

Locația: Str. Criseni, FN, Dezmir 407039

Lista aparatura laborator analize fizico – chimice

Carne si produse din carne

  1. Nr crt. Aparatura
    1 Bidistilator
    2

    Analizor NIR- reflection

    ( apa, grasimi, proteina, sare, colagen)

    3 Spectofotometru UV-VIS
    4 Baie termostatare
    5 Biureta digitala TITRETTE – 10ml
    6 Titrator automat cu biureta
    7 Balanta analitica
    8 Moara GM 200
    9 Etuva POL EKO
    10 Analizor elemental Rapid N (proteina)

    Lista analize  fizico – chimice 

  2. Carne si produse din carne

     

    Analizele fizico-chimice ce pot fi realizate in cadrul laboratorului sunt:

    • Determinarea azotului ușor hidrolizabil din carne și produse din carne;
    • Determinarea conținutului de nitriți al produselor din carne;
    • Determinarea umiditati carnii si preparatelor din carne;
    • Determinarea pH-ului carnii si preparatelor din carne;
    • Determinarea continutului in cloruria de sodiu (sarea) din preparatele de carne;
    • Determinarea hidrogenului sulfurat din carne si preparatele din carne;
    • Determinarea amidonului din preparatele din carne;
    • Determinarea stadiului de oxidare al grasimilor;
    • Determinarea amoniacului din carne si preparatele din carne;
    • Determinarea globulinelor din carne;
    • Determinarea continutului in proteina;
    • Determinarea continutului in colagen;
    • Determinarea continutului in grăsime.