Noi parteneri pentru AgroTransilvania Cluster in provincia Parma din Italia

AgroTransilvania Cluster a găsit noi parteneri de colaborare în provincia Parma.

 

5        6

 

Provincia Parma este recunoscuta ca fiind unul dintre liderii europeni in sectorul agroindustrial, atat in privinta unor produse alimentare de o calitate superioara, dezvoltate in special la nivel de afaceri de familie, dar ajunse la excelenta prin dedicarea de-a lungul a catorva decenii, cat si prin productia de echipamente si utilaje pentru industria alimentara, tocmai pentru cresterea continua a competitivitatii acestor produse intr-o piata tot mai dinamica si mai globalizata.

 

Interesul bilateral pentru sectorul agroindustrial a facut ca in perioada 23-28 septembrie 2015, in cadrul delegatiei clujene care a vizitat regiunea Parma, sa se afle si un reprezentant al AgroTransilvania Cluster, pentru a concretiza economic oportunitatile deschise de colaborarea dintre provincie si orasul Cluj-Napoca. Punctele de maxim interes au reprezentat vizitele facute la fabricile de parmesan „La Traversetolese”, la cea de prosciutto „Galloni” si la producatorul local viticol „Lamoretti”, adevarate modele de imbinare a culturii traditionale cu inovarea continua in procese si produse, cultivand in acelasi timp puternicele branduri la nivel mondial.

 

3

 

Pe de alta parte, deschiderea aratata de mediului universitar prin Universitatea de Medicina Veterinara si Zootehnie si viziunea europeana impartasita de Uniunea Industriasilor din Parma, concura la dezvoltarea unor proiecte punctuale imediate, plecand de la transferul de cunostinte si tehnologii si pana la dezvoltarea unor parteneriate comerciale.

 

4

 

In perioada amintita a vizitelor din regiunea Parma s-au facut si propuneri concrete de proiecte de catre ambele parti, drafturi ale protocoalelor de colaborare fiind date deja in lucru. Astfel, sub titlu de exemplu, cel mai important proiect propus de AgroTransilvania Cluster la acest moment, respectiv „Research Center for Advanced Products and Food Innovative Processes” si-a mai castigat sustinatori interesati de colaborare in perioada de referinta 2016-2020.

Tags: ,