Dezbatere RFI despre noul PNDR sâmbătă, la USAMV Cluj

RFI România organizează pe 9 mai, ora 10.00, la Institutul Ştiinţele Vieţii, Amfiteatrul Bleumarin din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj – Napoca, o dezbatere cu participanții la cel mai mare eveniment anual al studenților agronomi, Agronomiada.

Pornind de la programele pentru tinerii fermieri din cadrul noului Program Național de Dezvoltare Rurală, vom discuta împreună cu viitorii specialiști în agricultură despre noua Politică Agricolă Comună și despre așteptările pe care le au de la Comisia Europeană și Ministerul Agriculturii.

Invitaţi

  • Gabriel Gherghescu, realizator Viaţa Satului, TVR
  • Ovidiu Nahoi, jurnalist
  • Mariana MAIER, director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (OJFIR) din Cluj-Napoca.

Program:

  • 10-13 Atelier-dezbatere:
    • “Lipsa specialiștilor în realizarea proiectelor reprezintă o reală problemă. Pot deveni studenții de azi specialiștii de mâine?”  Moderator Cătălin Lenţa, realizatorul emisiunii Rural la RFI România.
    • Webdocumentar realizat de RFI România în cadrul proiectului RURAL
  • 13-14 Networking event

La manifestare sunt așteptați să participe peste 200 de studenți de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, Universitatea de Științe Agricole a Banatului „Regele Mihai I al României” Timişoara, Facultatea de Agricultură și Horticultură a Universităţii din Craiova, precum și de la universităţi din afara ţării.

Eveniment realizat cu sprijinul Comisiei Europene, Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală.

Partener : Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca.

Despre Agronomiada

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca va găzdui în perioada 8-10 mai 2015 a XXVII-a ediție a concursului profesional-științific și sportiv AGRONOMIADA.  „Agronomiada” este adresată studenţilor din universităţile agronomice din ţară şi este organizat anual, succesiv, de cele cinci centre universitare de profil din ţară (Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Craiova şi Timişoara). Importanta manifestare studenţească cuprinde o competiţie la mai multe discipline profesionale din cadrul specializărilor agronomice, horticole, zootehnice şi medicină veterinară şi concursuri sportive.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.