Meet and Match – Incubarea de produs și transferul de tehnologie

AgroTransilvania Cluster în colaborare cu ADR Nord-Vest au organizat un eveniment de matchmaking pentru facilitarea transferului tehnologic si incubare de produs destinate societilor și cercetătorilor  cu doemniul de activitate în sectoarele agrofood, pharma și sănătate, dedicat cercetării, de această dată cu scopul de a pune faţă în faţă “cercetarea şi meniul economic”, scopul evenimentului este de a crea un mediu prielnic pentru colaborarea între mediul economic şi domeniul inovarii.

Eveniment de matchmaking între cercetătorii USAMV Cluj-Napoca, respectiv ICB Cluj și companii s-a derulat in data de 16 iulie la Complex Platinia, (Calea Mănăștur nr. 2-6) și s-a axat pe domeniul central, Pilonul 1 aferent strategiei de specializare inteligentă, Sprijinirea inovării în domenii cu tradiţie în regiune în vederea soluţionării unor provocări societale legate de calitatea vieții, respectiv următoarele domenii: I.1 Domeniul AGROALIMENTAR, I.2 Domeniul COSMETICE ŞI SUPLIMENTE ALIMENTARE și I.3 Domeniul SĂNĂTATE.

 În cadrul evenimentului au luat cuvântul Dl. Prof. Dr. Marcel Ioan Boloș – Director General ADR Nord-Vest, Dl. Prof. Dr. Felix Arion – Director General AgroTransilvania Cluster, Dl. Cristian Otgon – Șef Departament Investiții Regionale și Instrumente Financiare Inovatoare – ADR Nord-Vest, subiectele dezbătute referindu-se la motivația de a propune incubarea de produs și finanțarea IMM-urilor prin specializare inteligentă.

La eveniment au participat cercetători specializati pe domeniile  Bioeconomie si Biotehnologii alimentare:

Katalin Szabo – USAMV Cluj

Laura Mitrea – USAMV Cluj

Vasile Coman – USAMV Cluj

Lavinia Călinoiu – USAMV Cluj

Adrian Martău – USAMV Cluj

Bernadette Teleky – USAMV Cluj

Gabriel Barta – USAMV Cluj

Simon Elemer – USAMV Cluj

Mihai Miclaus – agrofood- ICB Cluj-Napoca

Cristian Coman – sanatate – ICB Cluj-Napoca

Ioana Roman – sanatate si pharma- ICB Cluj-Napoca

În cadrul evenimentului a fost prezentat Centrul de transfer tehnologic Biotech, au fost susținute prezentari ale cercetătirilor care au identificat domenii de apel la care se încadrează expertiza lor comună, sesiuni de întrebări și întâlniri bilaterale – matchmaking între companii și cercetători.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.