Transylvanian International Clusters Conference – Clusters Ecosystems for Innovation and New Business (TCIC 2019)

A cincea ediție a evenimentului Transylvanian Clusters International Conference – Clusters: Ecosystems for Innovation and New Business (TCIC 2019) s-a derulat la Cluj-Napoca în perioada 18-20 septembrie 2019. Evenimentul, organizat de către Northern Transylvania Clusters Consortium (Agro Transilvania Cluster, Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania) a facilitat schimbul de experiență și de bune practici și a susțină mediul de business, punând la dispoziția participanților o platformă de comunicare pe care vor fi discutate provocările pe care practicienii le întâlnesc în activitatea lor profesională.

Conferința s-a axat pe beneficiile pe care clusterele le pot aduce economiei per ansamblu. Edițiile anterioare ale conferinței au adunat aproximativ 1200 de participanți, 200 de speakeri remarcabili și au oferit 500 de oportunități de colaborare între antreprenori și furnizorii de servicii inovative din întreaga lume în cadrul sesiunilor de matchmaking organizate în cadrul evenimentelor și a reunit participanți din – Europa, Asia, America de Nord la cel mai mare eveniment intersectorial din Europa de Sud-Est.

Acest eveniment este de asemenea unic prin abordarea sa intersectorială a clusterului, care acoperă principalele sectoare de interes la nivel internațional:

  • digitalizare
  • eficienta energetica
  • materiale noi
  • agricultură
  • industria mobilierului
  • industrii creative
  • start-up
  • educaţie
  • antreprenoriat și inovare socială

Unul dintre punctele principale ale evenimentului va fi sesiunea Matchmaking organizată în a doua zi a conferinței. Prin intermediul platformei B2Match, participanții au avut posibilitatea să își insereze profilurile și ofertele / cererile de afaceri / proiecte pentru a găsi un partener adecvat.

Sesunea de matchmaking C2C, B2B, C2B organizată în cadrul conferinței a reunit peste 200 de participanți, în cadrul a 600 de întâlniri bilaterale, din diferite domenii de activitate – TIC, Industrii creative, Industrie agroalimentară, Energie, Industria mobilierului – promovând modele de colaborare sectorială și trans-sectorială pentru abordarea provocărilor globale ale prezentului.

Cheia unei afaceri de succes în zilele noastre constă în capacitatea de a utiliza resurse noi, diverse și interconectivitate la multe niveluri și domenii de activitate.

Acesta este motivul pentru care evenimentul s-a adresat tuturor clusterelor, companiilor și instituțiilor interesate de colaborări intersectoriale, sprijin pentru inovație, dezvoltarea de noi afaceri și lărgirea oportunităților lor la nivel internațional. Toate acestea au fost posibile cu implicarea activă a clusterelor – structuri puternice și complexe, ecosisteme reale, care – datorită expertizei și influenței lor – contribuie la dezvoltarea de idei, strategii și politici noi și inovatoare, susțin companiile în constituirea afacere noua.

Conferința este un eveniment anual care a rezultat din necesitatea creării de proiecte inovatoare comune, cu un impact major asupra comunității, dar și asupra industriilor din care fac parte entitățile membre. Conferința se află la cea de-a cincea ediție și a reunit peste 200 de participanți din România, Uniunea Europeană și străinătate.

Motivațiile participanților:

  • Prezentarea celor mai favorabile proiecte, produse sau know-how;
  • Inițiereacontacte și cooperări transfrontaliere;
  • Identificarea unor noi parteneri comerciali / tehnologici / de cercetare;
  • Prezentarea, discutația și dezvoltarea noi proiecte;
  • Întâlnirea și împărtășirea opiniilor cu cercetătorii și experții.

Evenimentul a sprijinit cultura antreprenorială inovatoare prin promovarea exemplelor de bune practici identificate la nivel național și internațional, prin schimbul de experiențe și know-how cu actori relevanți din domeniu.

Subiecte ale conferinței și secțiunilor paralele:

  • Colaborare intersectorială pentru transformarea digital.
  • Industria 4.0 în agricultură: urmărirea datelor.
  • Colaborare eficientă. Instrumente practice și abordarea de afaceri noi.
  • Afaceri creative. Provocări cheie în industrie.
  • Start energiei.

În cadrul evenimentului clusterele transilvănene si-au prezentat produsele și serviciile, precum și proiectele naționale și internaționale pe care le derulează și al căror impact este vizibil în regiunea noastră. Tematica conferinței din acest an – Clusters: Ecosystems for Innovation and New Business – a susținut contextul întâlnirilor cu experți internaționali în inovație, cercetare, dezvoltare, susținerea start-up-urilor, digitalizare și creativitate.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.