Uleiul de nucă presat la rece de la Luna Solai a primit certificatul Superior Taste Award

“Dragii mei,

Mă bucur să pot împărtăși cu voi bucuria unei noi recunoașteri internaționale:

Luna Solai – uleiul de nucă presat la rece a fost evaluate de ITQI (Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles) și recunoscut Superior Taste Award.

Premiul – Superior Taste Award – este o recunoaștere internațională unică ce se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoaște identitatea produsului – denumir, producător, etichetă, etc), efectuată de către bucătari și somelieri, experți în gust calitate, cu stele Michelin și leaderi de opinie din 15 state.

Este o mare bucurie pentru noi să primim o confirmare internațională din partea specialiștilor, pentru ceea ce noi știam deja și ceea ce și voi ne-ați confirmat până acum – Luna Solai este un brad de calitate superioară.

Recunoașterea este cu atât mai importantă/emoționată pentru noi cu cât Luna Solai a luat naștere și continuă să se dezvolte într-un cadru de familie în care pasiunea, respectul față de produs și consumatorul său sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinților mei. Experiența lor, munca lor, dedicarea lor se regăsesc în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem.

La ediția din 2016 au participat peste 1360 de produse din toată lumea, de pe toate continentele, România fiind reprezentată de 11 produse, toate premiate cu 2 sau 3 stele de Aur (Luna Solai – uleiul de nucă obținut prin presare la rece – 2 stele, Puiul Fericit de la Agricola – 2 stele,  AUR’A – Natural Gold Water – 3 stele, Bergenbier ALE – 2 stele, Pâinea lui Manole – 2 stele, Wembley Dry Gin – 3 stele, pateul de păstrăv afumat Trutta Dux – 2 stele, Salamul de Sibiu Agricola – 2 stele,  Elixir – ulei de rapiță presat la rece și ulei de soia de primă presa de la Dachim – 2 stele fiecare).

Cum se desfășoară?

În timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustări în orb conform unei procedure riguroase de analiză senzorială.

Degustătorii sunt rugați să evalueze produsele ca și cum acestea ar fi în bucătăria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor.

Fiecare produs evaluate este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi miros, gust, impact vizual, textură, etc. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membrul al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii și, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătățire.
După sesiunea de degustare, ITQI întocmește un grafic detaliat a diferitelor clase și rezumă observațiile și propunerile membrilor juriului pentru companiile participante. Această informație este cu adevărat apreciată de către producători, deoarece ajută să înțelegem mai bine opinia juriului și să devină conștienți de potențiale domenii de îmbunătățire.”

Familia Luna Solai



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.