A VI-a Conferință Națională a Clusterelor din România „Smart Clusters. Value Chains. Business Driven Innovation”

AgroTransilvania Cluster, reprezentat de Dl. Ciprian Morcan va participa în perioada 22-23 noiembrie la a VI-a ediţie a Conferinţei Naţionale a Clusterelor, ce se va desfăşura la Bucureşti. Evenimentul organizat de către Asociația Clusterelor din România – ClusteRo și Ministerul Economiei va reuni reprezentanți ai clusterelor europene, antreprenori, mediul academic, organizații ce facilitează transferul tehnologic și inovarea, autorități publice centrale și regionale.

 

„În cadrul sesiunilor plenare, discuțiilor și workshopurilor, participanții vor dezbate evoluția clusterelor în contextul specializării inteligente, rolul lor integrator în contextul noilor lanțuri de valoare industriale și modalități de susținere a inovării în întreprinderi, toate acestea pe fondul elaborării Noului Document de Politică Industrială a României.

Rolul clusterelor în dezvoltarea politicilor industriale va fi tratat prin prezentarea unor exemple de bună practică dezvoltate în cadrul proiectului INTERREG Europe „Clusterix 2.0”, în timp ce instrumente concrete dedicate integrării clusterelor în lanțuri de valoare globale cu accent pe domeniul bioeconomiei vor fi supuse dezbaterii în workshopul dedicat organizat în cadrul proiectului „DanuBioValNet”, derulat în cadrul Programului de Cooperare Transnațională „Dunărea”.

Conferința este puternic orientată către mediul de afaceri, atât prin intermediul workshopului derulat de către programul Afaceri.ro, cât și prin cel al unui eveniment de brokerage organizat de către rețeaua Enterprise Europe Network.

 

Workshopul Afaceri.ro se va desfășura sub forma unei dezbateri adresate antreprenorilor, în special celor care caută idei și soluții privind piețele externe. Sub denumirea „Foreign markets & financing”, acest modul va include o sesiune dedicată internaționalizării și una dedicată oportunităților de finanțare.

Evenimentul se bucură de atenția deosebită a Comisiei Europene în perspectiva organizării Conferinței europene a clusterelor în România în cadrul semestrului european românesc din anul 2019” se menționează în comunicat.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.