AgriRobot4All – un sistem robotizat integrat pentru operațiuni automate în cadrul fermelor și operațiuni de prelucrare a produselor agricole

AgriRobot4All este un sistem robotizat integrat la fața locului pentru operațiuni automate în cadrul fermelor și de prelucrare a produselor agricole.

AgriRobot4all își propune să realizeze un sistem robotizat integrat polivalent pe care utilizatorii să îl adopte și care să se adapteze nevoilor lor în automatizarea operatiunilor agricole.

AgriRobot4All este un proiect depus în cadrul Horizon 2020, Call: H2020-ICT-2018-20 (Information and Communication Technologies)

În cadrul acestui proiect România este reprezentată de Asociatia Clusterul Agro-Food-Ind Napoca (AgroTransilvania Cluster) si membrii săi Centric IT, Institutul National De Cercetare-Dezvoltare Pentru Tehnologii Izotopice Si Moleculare -INCDTIM Cluj-Napoca și Universitatea Tehnica Cluj-Napoca.

Partenerii s-au angajat să se asigure că roboții nu înlocuiesc oamenii, ci, în schimb, sprijină fermierii în derularea activităților zilnice. În acest scop, proiectul susține integrarea perfectă a mai multor aspecte TIC emergente: sensibilitate vizuală 3D, calcul neuronal încorporat, analiză 3D și robotică adaptată în agricultura. Acesta va permite proiectarea de noi aplicații robotizate pentru automatizarea agriculturii într-un mod modular, utilizând roboți, senzori și platforme mobile prin integrarea serviciilor. Proiectul propune în mod special integrarea de noi abordări din trei domenii tehnice – viziunea computerizată 3D, învățarea aprofundată încorporată și calculul mobil – pentru a răspunde la nevoile proceselor agricole în timp real în operațiuni pe teren, logistică și procesare alimentară.

AgriRobot4All va oferi soluții adecvate pentru sectorul agroalimentar care să permită modele de afaceri sustenabile digital, oportunități de creștere și să contribuie la eficiența operațională prin automatizare, conectivitate crescută și transparență a producției.

Sistemul robotizat integrat va fi testat pentru 4 situații de utilizare în 6 locații pilot din Europa (Norvegia, Franța, Danemarca, Spania, Grecia și România) și va aborda:

1) operațiuni de automatizare a operațiunilor din câmp și de pre-recoltare;

2) platforma de afaceri iFARM;

3) Spațiul virtual Farmer’s Market (parte a iFARM).

Proiectul are o capacitate semnificativă de inovare în agricultură, răspândind pe larg noțiunile de automatizate precisă a operațiunilor agricole care acoperă întregul lanț de proces (producție, transport și prelucrare) care ar putea rezulta în  independența și securitatea aprovizionării cu alimente pentru Europa.

AgriRobots4All reunește 15 parteneri din 7 țări din Uniunea Europeană care dețin competențe complementare și expertiză, cu obiectivul declarat de a genera un impact ridicat pe piața agriculturii din Europa și din întreaga lume.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.