AgroTransilvania Cluster a participat la lansarea Asociaţiei pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana

În data de 29.06.2016, colegul nostru ing. Bogdan FĂGĂDAR, reprezentant al AgroTransilvania Cluster (ATC) a avut plăcerea de a onora invitaţia domnului Preşedinte al Asociaţiei pentru Cerecetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare (ACPPA) din Crişana, dr. ing. Dorin POPA la evenimentul de lansare a ACPPA Crişana.

Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana îşi propune promovarea produselor agroalimentare bihorene, consilierea fermierilor din judeţ să producă cât mai sănătos posibil, organizarea de târguri şi colectarea produselor de la agricultorii din Bihor în vederea vânzării lor în pieţe şi supermarket-uri.

La eveniment au participat circa 100 de fermieri bihoreni, în frunte cu preşedintele Camerei Agricole Bihor, Dan Corbuţ. În sală au mai putut fi văzuţi directorul Oficiului Judeţean pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, Cristian Buzlea, şi directorul APIA, Florian Pavel, ambii veniţi să încurajeze agricultorii bihoreni să strângă rândurile în jurul noii structuri asociative.

Potrivit vicepreşedintelui Asociaţiei Crişana, Remus Roşca, organizaţia îşi propune să vină atât în întâmpinarea producătorilor agricoli cât şi a consumatorilor bihoreni. “Vrem ca produsele sănătoase şi cu gust ale agricultorilor bihoreni să ajungă la consumatorul final fără intermediari. Astfel, începând de zilele viitoare, în pieţele orădene va exista un spaţiu personalizat cu inscripţia “Produs în Crişana”, în perioada 9-11 septembrie vom organiza în Cetate un târg al recoltei, iar într-o fază ulterioară vrem să punem bazele unor depozite care să colecteze produsele de la agricultorii orădeni pentru a le vinde în supermarket-uri”, a spus Roşca.

„Felicit Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare Crişana pentru aderarea la AgroTransilvania Cluster, o asociaţie care, împreună cu ei, depăşeşte 60 de membri faptici, dar reprezintă interesele a sute de mii de producători. Avem încredere că, din acest moment, avem un punct de sprijin importat în vestul ţării, care ştim că va fi unul de referinţă şi un model de bune practici pentru altele viitoare. Ştiind capacitatea de organizare a ACPPA Crişana şi potenţialul lor, îi aşteptăm alături de echipa noastră şi de ceilalţi membri să se alăture diverselor proiecte pe care le derulăm sau intenţionăm să le derulăm în viitor, proiecte care să evidenţieze atât caracterul unitar al clusterului, cât şi specificitatea zonei. Ar fi vorba de proiecte pentru dezvoltarea lanţurilor scurte, sau cele de dezvoltare a capacităţilor de cercetare, inovare şi transfer tehnologic. Nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc conducerii ACPPA Crişana că a avut încredere în ATC, o structura asociativă relativ nouă, dar care şi-a dovedit succesul la nivel naţional şi european şi suntem convinşi că lucrând împreună avem toate ingredientele necesare pentru succes”, a declarat dl Ing. Bogdan Făgădar, reprezentant al ATC și Director Vânzări la Food Transilvania Market – compania clusterului specializată în vânzarea produselor agro-alimentare locale.

sursa: ebihoreanul.roLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.