AgroTransilvania Cluster la cel mai mare Târg de Crăciun din Koln

În baza protocolului de înfrățirire a municipiului Cluj-Napoca cu orașul Koln din Germania și a colaborării îndelungate dintre primăriile celor două municipalități, Clujul a primit anul acesta invitația de a participa cu produse tradiționale românești la cel mai mare Târg de Crăciun din Koln.

Köln (Cologne), situat în vestul Germaniei este al patrulea oraș ca mărime din țară, un important centru politic, economic, universitar, artistic și cultural. Cea mai veche metropolă a Germaniei adăpostește în prezent peste un milion de locuitori. Simbolul orașului este Domul din Koln-Catedrală Gotică care atrage anual mii de turiști, gara din Koln fiind una dintre cele mai mari din Europa. Universitatea din Koln găzduiește peste 85.000 de studenți, în diferite facultăți, fiind una dintre cele mai apreciate universități din Germania.

Principalele arii de colaborare ale relației de infrățire dintre cele două orașe sunt relațiile academice, sportive și economice, asistența socială, mediu, turism, social, cultură. în ceea ce privește acțiunile de promovare ale colaborării, acestea s-au desfășurat în principal prin efectuarea de vizite, schimb de corespondență și realizarea unor acțiuni comune. Protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat în noiembrie 1976.

În cadrul parteneriatului a celor două orașe înfrățite Cluj – Koln pentru anul acesta, Primăria Koln, la inițiativa biroului de internaționalizare cu sustinerea doamnei Gabriele Kaiser și a doamnei Emilie Glesmann, au propus Primăriei Cluj-Napoca, prin intermediul unor discuții cu doamna Emilia Botezan, participarea în perioada Târgului de Crăciun, cu produse tradiționale românești pentru a face cunoscut orașul și obiective turistice din zona Clujului. Pentru promovare a fost pusă la dispoziția noastră o căsuță (nr. 106) și un deposit pentru produsele promovate.

Köln întâmpină in fiecare an, milioane de vizitatori, surprinzandu-i cu minunatele sale targuri de Crăciun.

De la sfârșitul lunii noiembrie, până la sfârșitul lunii decembrie, va puteti bucura de minunata atmosfera a targurilor de Crăciun, organizate in cadrul orasului.

Datorita atmosferii de sarbatoare ce va cuprinde intregul oras, in momentul în care veți ajunge în Köln, veți avea impresia că tocmai ați ajuns într-un oraș desprins din basme.

În perioada 25 noiembrie – 23 decembrie 2019, orasul Koln va astepta cu impresionantele sale targuri de Crăciun, decorate in haine de sarbatoare, in cadrul carora, va puteti bucura de atmosfera festiva, va veti plimba, veti face cumpărături sau pur si simplu veti explora orasul si tot ceea ce ofera acesta.

Piața de Crăciun de langa Catedrala Koln (Cologne Cathedral Christmas Market), vă va intampina anul acesta, in perioada 25 noiembrie – 23 decembrie, cu peste 100 de casute din lemn frumos impodobite, cu decorațiuni festive si luminite, în jurul celui mai mare brad de Crăciun din Koln. Vei fi încântat de delicioasele dulciuri și de vinul cald servit în căni decorate, in motive de Craciun. Veti simți parfumul de turtă dulce și aroma de vin fiert, răspândite peste tot în aer si totodatan va veti bucura de magia acelui loc fabulos.

Programul de vizita a acestui targ este zilnic, de la ora 11:00 la ora 21:00.

AgroTransilvania Cluster este prezent la acest târg prin intermediul membrilor săi, cu produse din regiunea Transilvaniei.

Furnizori:

 1. Crama Vie-Vin Lechinta – Sortimente de vinuri albe și roșii
 2. Luna Solai – uleiuri bio presate la rece
 3. Trufex – ulei si preparate cu trufe
 4. .KLausen Burger – bere artizanală
 5. Mik a (La Nasal) – preparate din pulbere de cătină și miere
 6. Arovit – dulceață de ardei iute
 7. Christe Chocolatier – ciocolată artizanală și praline pictate manual
 8. Innolaser – decorațiuni de Crăciun confecționate din lemn
 9. Vin de coacaze
 10. Harvester – cidru de mere
 11. Fabrica de brânzeturi Transilvania – produs de Țaga

Parteneri:

 • AgroTransilvania Cluster
 • Transilvania Acasă
 • Primăria Cluj-Napoca
 • Primăria Koln
 • Hygia Consult
 • USAMV Cluj-Napoca


Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.