AgroTransilvania Cluster la inaugurarea sediului Cooperativei Agricole Someș-Arieș

Domnul Prof. Dr. Felix Arion, Director general AgroTransolvania Cluster a onorat invitaţia de a participa la inaugurarea sediului Cooperativei Agricole Someș-Arieș, miercuri, 23 august 2017, în comuna Apahida, judeţul Cluj, alături de prefectul județului Cluj, Domnul Dr. Ioan Aurel Cherecheș,  respectiv domnul Maricel Dima, subsecretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Image may contain: 1 person, standing, on stage and outdoor

Cooperativa reunește 80 de membri care dețin peste 4.800 de capete bovine, din care 95% provin din rasa Bălțată Românească. De asemenea, cooperativa asigură servicii de control oficial al producției (COP) pentru un efectiv de aproximativ 17.000 de capete bovine de la 500 de exploatații agricole și pentru peste 60.000 de capete ovine de la 270 de exploatații agricole.

Cooperativa mai asigură servicii și este autorizată pentru a achiziționa și a comercializa semințe, îngrășăminte, pesticide, carburanți și alte servicii specifice. În completarea activității, cooperativa asigură colectarea laptelui de la membrii săi și procesarea acestuia în fabrica proprie, în fabrica unui membru cooperator, cât și valorificarea prin agenți comerciali autorizați.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

În cadrul evenimentului au fost invitaţi să susţină alocuţiuni Domnul Dan Ţandea, Preşedinte Cooperativa Agricolă Someş Arieş, Domnul Petre Daea, Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Domnul Dr. Ioan Aurel Cherecheş, Prefectul judeţului Cluj, Domnul Istvan Vakar, Vicepreşedinte Consiliul Judeţean Cluj, Domnul Grigore Fati, Primar localitatea Apahida, respectiv Domnul Prof. Dr. Felix Arion, Director general AgroTransilvania Cluster.

Image may contain: 5 people, people smiling, people standing

Inaugurarea sediului Cooperativei Agricole Someş Arieş a fost marcată atât de o serbare câmpenească cât şi de degustarea unor produse tradiţionale.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.