AgroTransilvania Cluster la seminarul „Noi modele de afaceri pentru producerea și comercializarea fructelor și legumelor” organizat de Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare „Crişana”

AgroTransilvania Cluster reprezentat de Dl. Prof. Dr. Felix Arion, Dl. Prof. Dr. Ilarie Ivan şi Dl. Ciprian Morcan a participat la seminarul „Noi modele de afaceri pentru producerea și comercializarea fructelor și legumelor” organizat de Asociaţia pentru Cercetarea şi Promovarea Produselor Agroalimentare „Crişana” (ACPPA Crişana).

Image may contain: 1 person, standing

Asociația reprezintă inițiativa unui colectiv format din oameni de afaceri, fermieri și cadre didactice universitare din Oradea care au conștientizat necesitatea înființării unei structuri asociative pentru potențarea sectorului agroalimentar din Crișana.

Image may contain: 1 person, standing and indoor

Printre obiectivele ACPPA Crişana se regăsesc construirea unei platforme de colaborare a principalilor actori din sectorul agroalimentar, organizarea de evenimente cu scopul promovării producătorilor din regiunea Crișana, oferirea unor servicii de consultanță în vederea obținerii de fonduri nerambursabile, consultanță în marketingul şi managementul agroalimentar, consultanță cu specific agricol pentru a spori productivitatea fermierilor și capacitatea acestora de a produce produse de calitate, crearea și gestionarea brandului „Produs agroalimentar Crişana” pentru sprijinirea si promovarea producătorilor din această zonă, promovarea unor inițiative legislative locale şi naționale pentru îmbunătățirea cadrului legislativ din agricultura românească.

Image may contain: 1 person

În cadrul evenimentului care a avut loc la Oradea s-au derulat discuţii şi prezentări referitoare la dezvoltarea şi susţinerea sectorul agroalimentar la care au luat cuvântul Dl. Dorin Popa, Președinte ACPPA Crişana, prezentând ACPPA Crișana şi activităţile derulate de asociaţie, Dl. Prof. Dr. Ing. Ilarie Ivan, Consilier Dezvoltare Regională, despre susținerea producătorilor locali, Dl. Prof. Dr. Ioan Chereji, Decanul Facultăţii de Protecţia Mediului Oradea, prezentând rolul educației în comunitate, Dl. Prof. Dr. Felix Arion, Director General AgroTransilvania Cluster care a prezentat activităţile şi proiectele derulate de AgroTransilvania Cluster, Dl. Ciprian Morcan, Coordonator Departament Dezvoltare AgroTransilvania Cluster, despre iniţiativa de succes a AgroTransilvania Cluster de a crea oportunităţi de comercializare a produselor pentru producătorii locali – „Transilvania acasă” şi fermieri locali din regiunea Crişana, Conf. Dr. Laslo Vasile, despre dificultățile în producerea și comercializarea de legume și fructe şi Francesco Tommasi, prezentând oportunitățile și soluțiile privind producerea intensivă și comercializarea fructelor și legumelor.

Image may contain: 1 person, standing and indoor

 Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.