AgroTransilvania Cluster la Workshop-ul internațional „Clusters Managers Seminar”, Kiev

Domnul Prof. Dr. Felix Arion, Director general al AgroTransilvania Cluster a reprezentat clusterul în calitate de keyspeaker (expert în domeniul clusterelor) la workshop-ul internațional „Clusters Managers Seminar”, organizat în data de 15.02.2017 la Kiev de „Institute for Economics and Forecasting Ukrainian National Academy of Sciences” (IEF), Sociedade Portuguesa de Inovação (SPI) și Deutsches Zentrum für Luft – und Raumfahrt e. V. (DLR).

Workshop-ul s-a desfășurat în cadrul a două proiecte finanțate în cadrul Programului Orizont 2020, Programul – cadru al Uniunii Europene pentru cercetare și inovare: Orizont Marea Neagră și Programul de consolidare a cercetării și inovării în Ucraina (RILINKS2UA).

Obiectivele evenimentului au fost promovarea dialogului dintre clusterele din domeniul industriei din regiunea Mării Negre, promovarea posibilităților de cooperare și formularea unor recomandări privind dezvoltarea, gestionarea, susținerea și internaționalizarea acestor clustere.

Workshop-ul a inclus aproximativ 20 de manageri de cluster din regiunea Mării Negre şi a reunit reprezentanţi din Ucraina, România, Austria, Germania, Bulgaria ai mai multor organizaţii – Institute for Economics and Forecasting, National Academy of Sciences of Ukraine, Guvernul Ucrainei, Sociedade Portuguesa de Inovação (SPI), AgroTransilvania Cluster, Cassovia Life Sciences, Centre for Social Innovation (ZSI), META Group, Inno-Group.

În cadrul evenimentului s-au prezentat experiența AgroTransilvania Cluster și factorii care au determinat dezvoltarea acestuia, cu accent pe tranziția de la cluster emergent la cluster de inovare.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.