AgroTransilvania Cluster redeschide fabrica din Țaga

Brânza de Năsal va fi, în curând, disponibilă din nou pe piață

Fabrica de Brânzeturi Transilvania a încheiat un acord cu FrieslandCampina România pentru reluarea producției de la fabrica din Țaga.

Acordul oferă dreptul societății Fabrica de Brânzeturi Transilvania de a opera fabrica de brânză din comuna Țaga, județul Cluj. Asociatul majoritar al societății este AgroTransilvania Cluster, având ca partener asociat Cooperativa Agricolă Someș Arieș.

Fabrica de brânză din comuna Țaga este deținută de compania FrieslandCampina România și se află în conservare de la 1 iunie 2013.

Pentru a implementa un model de afaceri sustenabil, acordul prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

“Acordul de parteneriat cu FrieslandCampina România reprezintă pentru noi, ca structură asociativă ce promovează investițiile în sectorul agroindustrial transilvanean, o oportunitate de a duce mai departe rețetele și tradițiile clujene, indiferent de contextul economic. Grota de la Țaga, în care se maturează brânzeturile, face parte din patrimoniul Transilvaniei și este de datoria noastră să facem tot ce este posibil să susținem procesul de producție de aici”, a declarat Felix Arion, Manager General AgroTransilvania Cluster.

“Suntem extrem de bucuroși că am reușit, prin această soluție inedită de business, să reluăm activitatea în fabrica de la Țaga, o unitate-unicat în Ardeal. În momentul în care am anunțat intrarea în conservare a unității de la Taga, consumatorii, dar și alti membri ai comunităților locale ne-au trimis numeroase mesaje prin care își exprimau regretul ca nu vor mai putea cumpăra Brânza de Năsal. Suntem mulțumiți că Năsal Napolact va fi, în curând, disponibilă din nou pe piață. Ne așteptăm ca producția să fie reluată în câteva luni”, a declarat Cornel Cărămizaru, Director de Vânzări FrieslandCampina România.

Despre Fabrica de Brânzeturi Transilvania

Societatea a fost înființată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someș Arieș. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenți economici, entitați de cercetare, instituții și catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean, iar partenerul său în Fabrica de Brânzeturi Transilvania este o cooperative formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2000 de vaci de lapte. Inițiativa de a reuni în aceeași structură actori importanți din sectorul agroindustrial clujean și transilvanean îi aparține Consiliului Județean Cluj. AgroTransilvania Cluster își propune să fie un pol integrator al dezvoltării durabile pentru sectorul agroindustrial transilvanean, fapt pentru care și-a asumat misiunea de a promova și implementa proiecte concrete, operarea fabricii de la Țaga fiind unul dintre aceastea.

Despre FrieslandCampina România

FrieslandCampina România este parte a companiei olandeze FrieslandCampina, organizație cu tradiție în colectarea laptelui și fabricarea de produse lactate. FrieslandCampina este prezentă pe piața din România cu brandurile Napolact, Milli, Oke, Campina și Dots și oferă o gamă largă de produse: lapte de consum, iaurt, brânză, unt și gustări pe bază de lapte.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.