AgroTransilvania Cluster sustine la Ministerul Fondurilor Europene punctul de vedere al CLUSTERO privind actuala propunere pentru finantare prin POC – Clustere de inovare

In urma consultarilor din data de 19 martie 2015 din cadrul Cluj Innovation Days, la care au participat pe langa organizatorii Cluj IT, urmatoarele clustere: ROSENC, AgroTransilvania Cluster, Cluster iTechSylvania, Transilvania LifeStyle Cluster, Cluster Prelucrari Metalice, Cluster TREC si Cluster Mobilier Transilvan, Ministrul Fondurilor Europene, Dl. Eugen Teodorovici a fost de acord sa organizeze o consultare cu clusterele din Romania la Ministerul Fondurilor Europene, luni 23.03.2015, ora 17.00 referitoare la actuala propunere pentru finantare prin POC – Clustere de inovare.

Pentru armonizarea pozitiilor, inainte de intalnirea de la Ministerul Fondurilor Europene, la ora 13.00, reprezentanti din toata tara ai  celor 79 de clustere din Romania, s-au reunit la sediul Asociatie Clusterelor din Romania (Clustero). Din Cluj-Napoca au participat Dl. Felix Arion, Manager general al AgroTransilvania Cluster, Dl. Ciprian Morcan, Manager al Clusterului Mobilier Transilvan si Dna. Bianca Muntean, Director Executiv al ARIES Transilvania si Manager Cluster iTechSylvania.

Reprezentantii clusterelor considera actuala propunere pentru finantare prin POC – Clustere de inovare ca fiind insuficient de atractiva, atat pentru clustere, cat si pentru membrii acestora. Agumentele care stau la baza acestei pozitii se refera la dificultatea de a cofinanta si de a gestiona din partea echipe de management a clusterului (EMC) a proiectelor in forma propusa prin POC – Clustere de inovare, in special datorita ratei scazute de finantare, obligativitatea suportarii unor cheltuieli neeligibile ridicate pentru pregatirea proiectelor, managementul acestora, auditarea si publicitatea, dar si datorita dificultatilor de dovedire a sustenabilitatii acestora dupa implementare.

 

Discutiile de la Ministerul Fondurilor Europene a dovedit reusita clusterelor de construi consensul, dovedindu-se utile, favorizand cunoasterea reciproca a punctelor de vedere.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.