AgroTransivania Cluster la evenimentul organizat de către Banca Mondială “România pe drumul spre prosperitate – Diagnostic Sistematic de Ţară”

AgroTransivania Cluster s-a regăsit printre entităţile invitate să participe la un eveniment organizat de reprezentanţii Bancii Mondiale – “România pe drumul spre prosperitate” – Diagnostic Sistematic de Ţară (DST).

Sesiunea de consultări a reunit reprezentanţi ai Clusterelor din regiuneşi reprezentanţii sectorului privat, pentru a identifica dificultăţile întâmpinate de sectorul privat în regiunea Nord-Vest şi a stabili care sunt acţiunile necesare pentru a îmbunătăţi situaţia la nivel local şi regional.

Scopul Diagnosticului Sistematic de Ţară este acela de a identifica priorităţi-cheie în eforturile de reducere a sărăciei şi de promovare a prosperităţii comune. Printre temele de discuţie s-au regăsit şi următoarele provocări cu care se confruntă sectorul privat: cum poate România să aloce mai bine resursele între sectoare şi între firme, ce stimulente sunt necesare firmelor româneşti pentru a deveni mai inovative şi mai productive, cum ar putea fi imbunătăţită calitatea produselor intermediare care intră în procesul de producţie la nivel local, respectiv în ce măsură accesul la finanţare reprezintă o constrângere pentru sectorul privat?

Diagnosticul Sistematic de Ţară stă la baza elaborării noului Cadru de Parteneriat cu ţara (CPT) al Băncii Mondiale şi îşi propune să identifice şi să acopere deficienţele existente în materie de informare.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.