Asociația Clusterelor din România a organizat întâlnirea anuală la Covasna

Întâlnirea clusterelor din România a avut loc la Covasna, în perioada 3 – 4 septembrie, bucurându-se de o prezență masivă.

Discuțiile principale s-au axat pe direcțiile de dezvoltare a clusterelor din România, pentru a face față cerințelor Uniunii Europene, privind noul ciclu de finanțare, din perioada 2014 – 2020.

”Concluzia este că, de acum înainte, trebuie să fim mai atenți la modul în care acceptăm cuvântul ”cluster” pentru asociații. Adică în ce condiții o asociație poate fi considerată cluster, ca să poată ajuta la strategia respectivă. O asociație trebuie să fie o structură mai consolidată înainte de a fi considerată cluster. Noi, în momentul de față, avem foarte multe clustere, dar nu toate dovedesc a fi funcționale. Acesta este un lucru care nu dă foarte bine la nivelul Uniunii Europene”, a declarat Managerul General al AgroTransilvania Cluster, Prof. Dr. Felix Arion.

Întâlnirea de la Covasna a durat două zile, în 3 -4 septembrie, și s-a bucurat de participarea unui număr de 50 de persoane, reprezentanți ai celor mai importante clustere din România.

AgroTransilvania Cluster este printre cele mai active din țară și numără, acum, 48 de membri: două universități, două centre de cercetare, o băncă, două instituții publice, două firme de consultanță și producători agricoli din județ.

 

Misiunea Clusterului Agro-Food-Ind Napoca o reprezintă promovarea colaborării şi cooperării între entităţile de afaceri, din sectorul agro-industrial, mediul academic şi de cercetare, dar şi încurajarea procesului de restructurare competitivă a sectorului şi asigurarea participării în multiple proiecte comerciale, naţionale şi internaţionale.

În acest sens, membrii asociației „Clusterul Agro-Food-Ind Napoca” au decis să se asocieze pentru sprijinirea dezvoltării sectorului agro-industrial, cu scopul declarat de a susţine creşterea competitivităţii asociaţiei, precum şi a fiecărui membru în parte, atât pe piaţa naţională, dar şi internaţională.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.