Bilanțul agriculturii în 2015 a fost prezentat în cadrul conferinței PRIA Agriculture

Conferința PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură și a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri, procesatori, marii retaileri și alte companii care își desfășoară activitatea în acest sector.   

Anul acesta, seceta a creat probleme mari agricultorilor români. Au fost afectate recoltele din 2015 și sunt amenințate și îsământările de toamnă. În acest context, ministrul Agriculturii a prezentat programul național de reabilitare a sistemului de irigații în cadrul PRIA Agriculture. De asemenea, Daniel Constantin a mai abordat teme despre plata subvențiilor, cooperativele agricole, scăderea TVA la alimente și fondurile europene.

Printre temele de actualitate abordate de lectori în cadrul conferinței PRIA Agriculture se regăsesc: fondurile europene – bilanț 2015 și ce trebuie să facem în 2016 pentru  a atrage mai multe fonduri, dar și împortanţa colaborarii dintre producatori, procesatori şi retaileri în România. De asemenea au fost dezbateri între lectori despre  prețul alimentelor și scăderea TVA-ului la 9%. Am aflat ca există statistici conform cărora, dupa scăderea TVA la alimente, a crescut consumul.

Cristian Popescu, Managing Associate la Popovici Niţu&Asociaţii. A discutat despre deficiențele majore ale Legii 17/2014 privind vanzarea terenurilor din extravilan din cauza cărora, ferimerii nu pot valorifica și finaliza antecontractele/promisiunile de vânzare cumparare de teren încheiate anterior intrării în vigoare a Legii 17/2014.

PRIA Agriculture face parte din seria de conferințe PRIAevents organizate de specialiști cu o experiență de peste 10 ani în organziare de evenimente.

          “Conferinta PRIA Agriculture a reprezentant întâlnirea toamnei în agricultură, și a adus în acelasi loc reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri, procesatori, retaileri și alte companii care ativează în agricultură. Am facut bilanțul lui 2015 și am identificat oportunități pentru 2016”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture, care a fost și moderator al  aceastei conferințe.

Conferinţa PRIA Agriculture s-a desfășurat în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al portalului Econet România, al Camerei de Comerț și Industrie  Franceză în România (CCIFER) și al Camerei de Comerț și Industrie a României.

Conferinţa a reunit 200 de participanţi dintre care: reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, reprezentanţi ai APIA, PNDR, reprezentanţi ai ASAS şi ai institutelor de cercetare agricolă, membri ai asociaţiilor LAPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, reprezentanţi ai companiilor care activează în agricultură, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai companiilor FMCG, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor și societăților financiare din România, ai societăţilor de asigurări, consultanţi, precum şi reprezentanți ai mass-mediei.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.