Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară

AgroTransilvania Cluster în colaborare cu TMT PR și energynomics.ro a organizat miercuri, 6 noiembrie, la Hotel Ramada din Cluj-Napoca, al treilea eveniment din seria ”Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară”.

Campania are scopul de informare și educare a factorilor de decizie din agricultura și industria alimentară din România, din autoritățile publice și din companii – de la start-up-uri și IMM-uri, la întreprinderile cele mai mari. Obiectivul acestei serii de evenimente este de a impulsiona dialogul și colaborarea între factorii de decizie din cele două industrii conexe, pentru o mai bună cunoaștere a modelelor de utilizare a energiei într-un mod mai eficient pentru tranziția către o economie mai competitivă.

Temele de discuție abordate în cadrul acestui eveniment s-au focusat asupra a trei aspecte referitoare la procesele de eficientizare energetică:

I. Producție de energie și resurse primare – Carburanți (motorină); Energie termică (sere, solare, instalații de uscare, procesare etc); Audit, monitorizare, raportare și măsuri de eficiență energetică; Automatizare (IoT) pentru eficiență energetică; Optimizarea achiziției de energie; Rețele inteligente; Soluții în afara rețelei; Energie ECO din deșeuri; Valorificarea surplusului energetic

II. Consum de energie – Condițiile necesare și partenerii optimi pentru accesarea cu succes a diverselor facilități de finanțare a eficienței energetice în agricultură.

III. Finanțare pentru eficiență energetică – Biocarburanți; Biogaz; Deșeuri agricole și animale; Prosuming (eolian, solar, geotermal); Culturi energetice și silvicultură; Independență energetică; Mobilitate electrică; Emisii de CO2; Integrarea energiilor regenerabile

În cadrul acestui evenimet au fost susținute prezentări din partea reprezentanților companiilor din sectorul de bioeconomie și industrie alimentară, respectiv energie:

– Lewis Ward, atașat pentru agricultură în cadrul Ambasadei Franței la București

– Ciprian Pop, Area Sales Manager, ABB România

– Felix Arion, Manager General, Agro Transilvania Cluster

– Claudiu Netea, Product manager ICD, Eaton Electric

– Daniel Sirman, Manager Executiv în cadrul ABB România

– Daniel Bertalan, Sales & Project Manager la Control Point, powered by Valmet

– Răzvan Stinghe, Head oa Automation Department LISSCOM Brașov

– Ilias Papageorgiadis, președinte, Asociația Română de Biomasă și Biogaz – ARBIO

– Horia-Matei Bărdeanu, Director Genesis Biopartner, Specialist Waste-to-Energy fermentație anaerobă

După sesiunea de prezentări, dezbateri și networking din prima parte a zilei partcipanții la eveniment au fost invitați la o vizită aplicată, în teren, la serele Bio Culture (producător de tomate bio, din Cluj, Comuna Căpușu Mare).

Pe baza invitației lansate accesul la eveniment a fost gratuit și deschis tuturor profesioniștilor din economia românească: factori de decizie din agricultura și industria alimentară din România, autoritățile publice și din companii – de la start-up-uri și IMM-uri la întreprinderile cele mai mari, companii de tip ESCO, experți și organizații profesionale, manageri energetici acreditați, mediul academic.

Celelalte evenimente din 2019 în seria “Bioeconomie și eficiență energetică în industria agroalimentară” s-au desfășurat în Brașov – 20 iunie și Timișoara – 3 iulie.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.