BIOECONOMY AS DRIVER FOR GREEN, SUSTAINABLE AND INCLUSIVE GROWTH

CLUSTERS AND THEIR ROLE AS KEY PLAYERS

Bioeconomia ca motor pentru o dezvoltare durabilă și incluzivă – Clusterele și rolul lor ca entități cheie

Ca parte a seriei de evenimente a Săptămânii Verzi a UE, în perioada 28-29 septembrie 2020, Asociațiile de Clustere din Bulgaria și România, împreună cu Alianța Clusterelor Europene și susținute de DG Grow, Enterprise Europe Network și consorțiile Horizon 2020 Be Rural & Celebio, organizează o conferință hibridă (la fața locului și online) dedicată subiectului bioeconomiei ca motor pentru o dezvoltare ecologică, durabilă și incluzivă.

Prima zi va aborda bioeconomia din mai multe perspective, cum ar fi lanțurile valorice agroalimentare, recalificarea, S3, subliniind rolul clusterelor ca piloni ai ecosistemelor industriale. Domnul professor Felix Arion, Manager generar AgroTransilvania Cluster a fost invitat key speaker la acest eveniment în cadrul secțiunii Clustere în redresarea europeană: acțiuni pentru ecosistemul agroalimentar.

În plus față de tema principală a evenimentului, organizatorii susțin implicarea altor sectoare industriale și a reprezentanților grupurilor lor, oferind un panel special pentru oportunități de pitching, pentru a prezenta ultimele evoluții și potențialul de cooperare intersectorială.

A doua zi este dedicată unei sesiuni de lucru comune a clusterelor din România și Bulgaria către o abordare comună în contextele dunărene și europene.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.