Carmangeria Moldovan va folosi doar carne din România

Directorul general al carmangeriei, Cosmin Moldovan, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că doreşte să contribuie la dezvoltarea pieţei interne a cărnii şi la promovarea producătorilor autohtoni de carne din Transilvania.

”Avem un parteneriat cu un combinat agroindustrial din Curtici, pentru carne de porc, şi cu doi furnizori pentru parte de bovine, carne de vită Black Angus, şi vrem să dezvoltăm altul cu cooperativa agricolă Someş Arieş şi să promovăm rasa Bălţata Românească. Intenţia noastră este să renunţăm la importul de carne pentru produsele noastre şi să promovăm producătorii de carne din regiunea Transilvaniei, să contribuim la dezvoltarea acestei pieţe. Calitatea cărnii româneşti este, uneori, peste cea din străinătate. Acesta este conceptul meu, proiectul urmând să fie finalizat la sfârşitul anului viitor şi sper ca această decizie să ducă la o creştere a cifrei de afaceri. Aducem acum carne de vită din Polonia, dar nu numai, carne de porc din Germania şi Ungaria, carne de miel din Noua Zeelandă şi Irlanda şi vreau ca brandul Moldovan să devină unul sută la sută românesc”, a spus Cosmin Moldovan.

Acesta a afirmat că a discutat cu colaboratorii pe care îi are pentru colectarea animalelor de la fermieri şi aducerea lor într-o fermă de finisare, astfel încât să existe carcase în mod constant.

”Lipsa de constanţă în aprovizionarea cu carne ne împinge să căutăm în altă parte, să recurgem la importuri, pentru că nu găseşti pe piaţa românească”, a explicat Moldovan.

Carmangeria Moldovan este o afacere de familie înfiinţată în anul 1994 în localitatea Sânnicoară, de lângă Cluj-Napoca, şi s-a dezvoltat în perioada 2007 -2008 cu ajutorul unei finanţări europene prin programul Sapard în valoare de 3 milioane de euro.

Cifra de afaceri a firmei a fost de 15 milioane de euro în 2016, estimările fiind de peste 18 milioane de euro în acest an. Carmangeria are 32 de magazine în judeţul Cluj şi 350 de angajaţi.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.