Clusterele din Transilvania invitate la dezbateri cu reprezentanții mediului de afaceri din Albania

Primăvara aduce noi posibiliăți de colaborare pentru Clusterele din Transilvania cu parteneri din Albania. O delegație a primăriei din Tirana a vizitat săptămâna aceasta orașul nostru în vederea stabilirii unor viitoare colaborări între cele două orașe. Astfel reprezentanții municipalității din capitala Albaniei s-au întâlnit în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară cu reprezentanții clusterelor din Consorțiul Clusterelor din Transilvania.

Image may contain: 16 people, including Felix Arion, indoor

La întrevedere au participat domnul Prof. Dr. Felix Arion – Manager General AgroTransilvania Cluster, Ania Pașcalău – Manager General Cluster Industrii Creative, Bianca Muntean – Manager General Cluster IT, Alexandra Stoica – Manager General TREC – Cluster în domeniul energiei, Oana Raita – Director de programe TREC, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană Cluj, reprezentată de Director general, Coraian Zoltan și Manager, Adrian Răulea, reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca și membri delegației din cadrul Primăriei Tirana: Erion Veliaj – primarul capitalei Tirana, Milena Sauku – Director Resurse Umane, Patricia Bardhaj – Expert Relații Publice, Erindi Bejko – Director general al Departamentului de Management al unităților administrative și al situațiilor de urgență civilă.

Subiectele de dicuție au fost reprezentate de zonele de interes comun în sectorul agroalimentar, ICT, educație, industrii creative, energie verde, cercetare, mobilier, dezvoltare intercomunitară, smart city, fiind identificate posibilități de colaborare în cadrul acestor domenii. 

În urma întâlnirii s-au conturat expresii privind noi proiecte comune de dezvoltare, reprezentanții clusterelor din Transilvania fiind invitați la Tirana pentru discutii cu mediul de afaceri sectorial albanez în vederea derulării unor viitoare proiecte/colaborări, aceștia lansând la rândul lor reprezentanților primăriei din Tirana invitația de a participa la Conferinta Internațională a Clusterelor din Transilvania care se va desfășura la Cluj-napoca, în toamna acestui an.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.