Conferinţa AGRICULTURA DE PRECIZIE – DIGITALIZAREA ECONOMIEI RURALE, 28 martie 2018, București

Dupa ediția de succes din 2017, prima din România dedicată acestui subiect de actualitate, a doua ediţie a conferinţei Agricultura de precizie, organizată de TMT PR, cu sprijinul USAMV București și USAMV Cluj-Napoca îşi propune să creeze din nou o platformă de lucru pentru principalii actori implicați în realizarea şi implementarea agriculturii de precizie în România şi să reprezinte locul de întalnire al fermierilor care doresc să facă performanţă în agricultură, discutiile fiind orientate către cele doua sectoare prioritare pentru ţara noastră – vegetal şi zootehnic.

Conferința Agricultura de precizie este unica de acest fel din România şi aduce în prim plan date relevante de piață, tendințe internaționale cât și studii de caz și modele de bună practică exemplificate de fermierii. Noua Politică Agricolă Comună pentru perioada 2014-2020 va continua să încurajeze prin stimulente financiare, precum şi prin scheme de sprijin, atât capacitatea fermierilor de a investi în tehnologiile agricole de precizie cât și continuarea inovării în domeniu prin susținerea proiectelor de cercetare în proiectele H2020.

Cum reuşesc fermierii din România să fie profitabili, competitivi şi la ce ajută aplicarea tehnologiilor de precizie în cultura mare şi în bunastarea animalelor sunt cateva dintre subiectele ce vor fi dezbatute în cadrul conferinţei.

Evenimentului include şi în acest an trei secţiuni ce oferă atât conţinut de calitate, cât şi oportunităţi de networking:

1) dezbateri în plen cu date de piaţă, soluţii pentru acces la finanţare, inovații şi modele de bune practici exemplificate de fermierii campioni;

2) sesiuni de workshop şi discuţii 1 la 1 cu diferiți actori din agricultura de precizie;

3) exposhow cu drone, sisteme GIS & GPS, aplicaţii pentru managementul inteligent al fermei, colectarea şi analizarea de date, sisteme inteligente de dozare a furajelor şi de control pentru bunăstarea animalelor etc.

În cadrul conferinţei, cele două paneluri de discuții vor fi divizate pe sectorul de activitate vegetal, respectiv zootehnic. Primul panel se va axa pe tematica agriculturii de precizie ca o oportunitate pentru fermierii europeni susținută și prin PAC 2014-2020, făcând referire la poziţia pe care o ocupă România din punct de vedere al tehnologiilor de precizie şi care este potențialul pe care agricultura de precizie îl are în dezvoltarea economiei rurale. În cadrul celui de al doilea panel vor fi prezentate aplicații ale agriculturii de precizie în cultura mare, respectiv în bunăstarea animalelor analizându-se nivelul investițiilor în ceea ce privește echipamentele și tehnologiile de precizie în România și care sunt principalele modele de lucru aplicate de fermierii români care fac performanță în agricultură.

În cadrul conferinţei si-au anuntat participarea Secretarul de stat, Alexandru Potor, Preşedintele Pro Agro, Emil Dumitru şi fermieri susţinători şi utilizatori ai acestor tehnologii de precizie, devenite o necesitate pentru a mentine performanta şi dupa anul 2020 care vor realiza prezentări,  pentru a înțelege care sunt așteptările, standardele și cerințele fermierilor când este vorba despre agricultura de precizie.

La conferinţă au fost invitaţi să susţină prezentări şi reprezentanti ai mediului academic şi de cercetare, printre aceştia şi Donmul Mugur Jitea, Prof. Dr. în cadrul Departamentului de Științe Economice, USAMV Cluj-Napoca, Specialist și cercetător în dezvoltare rurală sustenabilă și Politici Agricole şi Membru în cadrul Focus Grupului Agricultură cu Înaltă Valoare Naturală organizat de către Comisia Europeană în cadrul Parteneriatului European Pentru Inovare.

Evenimentul se va desfăşura la Bucureşti, 28 martie 2018, la Hotel Pullman – înregistrările începând cu ora 9:00, şi se va încheia la ora 16:30. Pentru înscrieri, vă invităm să accesaţi http://bit.ly/2easrpm.

Taxa de participare la eveniment este de 150 lei/persoană şi include acces la toate cele 3 sectiuni + Broşura evenimentului (modele de bună practica şi informaţii despre avansul tehnologic în agricultura de precizie).

Pentru mai multe informaţii despre conferinţa Agricultura de precizie, vă invităm să accesaţi https://conferinte.tmtpr.ro/agricultura-de-precizie-editia-2018/.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.