Conferința de deschidere a implementării proiectului „Learn2do4Entrepreneurship”

Echipa AgroTransilvania Cluster împreună cu partenerii Gea Strategy&Consulting SA, Universitatea de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Cluster Mobilier Transilvan, Asociaţia Română pentru Industrie Electronică şi Software – Filiala Transilvania, Asociaţia Ropot şi Universitatea Oradea, vor găzdui miercuri, 28 februarie 2018, începând cu ora 10:00, Conferința de deschidere a implementării proiectului „Learn2do4Entrepreneurship”, eveniment ce va avea loc la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, Aula Mihai Șerban.

Proiectul îşi propune să genereze un efect pozitiv pe termen lung ca urmare a dezvoltării culturii antreprenoriale – atât prin elementele de formare pentru membrii grupului ţintă şi prin stagiile de practică cât şi prin afacerile dezvoltate în regiunea Nord-Vest. Astfel, persoanele formate în vederea dobândirii de abilităţi şi aptitudini antreprenoriale vor avea oportunitatea şi capacitatea certificată de a demara activităţi economice pe cont propriu contribuind la dezvoltarea economică durabilă a regiunii NV. Noile afaceri demarate vor asigura noi locuri de muncă contribuind la dezideratul Strategiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă 2014-2020, de creştere a gradului de ocupare a forţei de muncă.

În acelaşi timp campania de promovare şi informare urmăreşte modificarea atitudinii generale faţă de demararea unei activităţi economice pe cont propriu prin promovarea exemplelor de succes în domeniul antreprenoriatului – proiecte de succes ce vor fi selectate prin concursul dezvoltat în proiect în vederea acordării de subvenţii pentru demararea afacerilor propuse.

Obiectivul general al proiectului reprezintă asigurarea unui program complet de consiliere, consultanţă şi mentorat în vederea dezvoltării unei noi afaceri – atât prin programul de consiliere şi mentorat in vederea elaborarii planului de afaceri aferent concursului organizat prin proiect – cât şi printr-un program de sprijin permanent în vederea eficientizării activităţii în cadrul afacerilor dezvoltate, cât şi promovarea dezvoltării culturii antreprenoriale printr-o campanie de promovare şi informare cu privire la oportunităţile de dezvoltare a unei activitati economice pe cont propriu si prin promovarea exemplelor de succes.

Prin informarea şi identificarea potentialilor beneficiari ai programului de formare, vor fi îmbunătăţite competenţele antreprenoriale a 440 de persoane fizice (şomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă şi înfiinţează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă) ce intenţionează să înfiinţeze o afacere nonagricolă în zona urbană.

Prin selectarea planurilor de afaceri vor fi finanţate şi implementate planuri de afaceri astfel încât prin proiect să fie infiinţate 49 de IMM-uri (cel puţin 2 întreprinderi sprijinite şi înfiinţate în fiecare judeţ al regiunii de dezvoltare vizate) care sunt sustenabile şi funcţionale.

Toate acestea vor fi prezentate în cadrul Conferinței de lansare a proiectului „Learn2Do4Entrepreneurship” de către unii dintre cei mai de succes antreprenori din regiunea Nord-Vest a țării.

Pentru a vă înregistra, vă invităm să accesaţi: https://goo.gl/forms/EZEcl0ULM5nc0CM42



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.