Conferința PRIA Competition – Noutăți legislative. Analize. Studii de caz

PRIA Events, alături de Consiliul Concurenței au organizat pentru prima data în Cluj-Napoca o ediție a Conferinței PRIA Competition cu scopul de a dezbate teme importante pentru companii în vederea menținerii unui mediu concurențial sănătos. De ce Cluj-Napoca? Pentru că este orașul cu cea mai mare dezvoltare în ultimii ani, fiind ales de foarte multe companii pentru investiții, dar și care a creat mulți antreprenori de success. Este un oras dinamic pentru mai multe sectoare de business, este orașul smart care este în fruntea tării, are același PIB per capita ca și Bucureștiul și nu în ultimul rând, are are unul dintre cele mai dezvoltate medii academice și rezultate excelente ale studenților.

Toate companiile trebuie să se supună legilor concurenței. De aceea, acest eveniment important este de interes pentru top manageri – președinti, directori generali, antreprenori, directori de dezvoltare, directori de strategie, directori de operațiuni, directori juridici, consilieri juridici și avocați, dar și pentru asociații profesionale, camere de comerț, ambasade, consultanți, investitori,economiști, profesori și jurnaliști.

Concurența este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Se încurajează eficiența şi inovația şi se reduc preturile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili. De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi în cazul încălcării normelor.

Evenimentul reunește toate sectoarele economiei direct interesate din Cluj – IT, industrie, sănătate și farmaceutice, financiar – bancar, asigurări, retail, energie, telecom, auto, mediu, juridic, agricultură, construcții, servicii și nu numai.

În cadrul conferinței PRIA Competition au fost discutate noutăți legislative în ceea ce privește concurența,  analize la un nivel înalt și studii de caz, de către cei mai importanți lectori din domeniu realizându-se un schimb de opinii și experiență cu participanții preocupați de aceleși subiecte și dezbateri despre cum pot consultanții juridici să sprijine companiile in demersurile lor referitoare la concurența de pe piață, despre opiniile asociațiilor și ale companiilor din aceleași industrii.

La eveniment au fost invitați să ia cuvântul cu privire la concurență ca mecanism vital al funcționării optime a economiei, Domnul Emil BOC – Primarul Municipiului Cluj-Napoca, Bogdan M. CHIRIŢOIU – Preşedinte Consiliul Concurenţei, Emilia BOTEZAN – Șeful Departamentului de relatii externe si investitori din Primaria municipiului Cluj-Napoca, Mihaela ION – Avocat Asociat, Popovici Nițu Stoica și Asociații, Adrian STER – Partener, Wolf Theiss Romania, Bianca MUNTEANU – Director Executiv, Aries Transilvania, Felix ARION – Director General, AgroTransilvania Cluster, Daniel HOMORODEAN – Board Member, Cluj IT Cluster/Președinte Arxia, Adrian BOT – Director Executiv, Transilvania Energy Cluster – TREC, Irina VIJOLI – Fondator DigiQuery, Moderator – Raluca VOIVOZEANU – CEO PRIA Conferences.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.