EU-Canada Cluster Matchmaking Event organizat de European Cluster Collaboration Platform în Colaborare cu Canada’s Innovation Superclusters Initiative

Evenimentul EU-Canada, organizat în perioada 5-7 iunie, în Toronto, Canada a urmărit să sprijine cooperarea în domeniul clusterelor pentru parteneriate strategice, profitând de prevederile Acordului economic și comercial global (CETA) semnat între Uniunea Europeană și Canada în octombrie 2016.

Evenimentul a fost susținut de Comisia Europeană, Direcția Generală pentru Piața Internă, Industrie, Antreprenoriat și IMM-uri (DG GROW) și Ministerul Canadian pentru Inovare, Știință și Dezvoltare Economică.

EU-Canada Cluster Matchmaking Event a avut ca principal obiectiv promovarea colaborării între clusterele europene și cele canadiene, fiind organizat ca urmare a conferintei clusterelor la nivel înalt organizată în aprilie 2019 la târgul de la Hanovra.

Orientarea sectorială și tehnologică a evenimentului s-a axat pe:

• Fabricarea avansată, Internet of Things, securitatea informatică, fabricarea aditivilor, fotonică

• Tehnologii digitale, realitate virtuală, mixtă și augmentată, culegere de date și analiză cuantică, tehnica de calcul

• Tehnologii de sustinere a sectoarelor agroalimentare, inclusiv genomică, procesare și tehnologia informației

• Tehnologia inteligenței artificiale și tehnologia lanțului de aprovizionare, retail, producție, transport inteligent, infrastructură

• Industrii de creștere, senzori și monitorizare digitală, vehicule maritime autonome, generarea de energie, automatizare, biotehnologie marină și tehnologii de inginerie marina

La conferință au participat reprezentanți ai clusterlor din Canada și reprezentanți a 28 clustere din 16 țări din Europa, AgroTransilvania Cluser fiind reprezentat de Andra Porutiu, Specialist Relații Publice. În cadrul sesiunilor de matchmaking s-au derulat discuții în vederea stabilirii unor colaborări viitoare cu reprezentanți ai clusterelor din Canada, Cehia, Portugalia, Spania, Austria, Lituania, Finlanda.

Agenda evenimentului a cuprins:

-Vizite la The Advanced Manufacturing Supercluster innovation ecosystem, Waterloo:

-Turul comunității (cel mai important centru de inovare public-privat din lume sprijinind peste 1.400 de companii care operează în IoT)

-Prezentare de la liderii regionali de tehnologii ecosistemice

-Hamilton – Vizita Parcului de inovare McMaster, sediul central al Avansatelor

-Seminar privind schimbul de cunoștințe pentru stimularea cooperării UE-Canada

-Semnarea unui acord administrativ între UE și UE Canada

-Prezentarea Canada Superclusters Innovation si Parteneriate strategice europene în domeniul clusterelor

-Discuții la masa rotundă

-Sesiuni de matchmaking

-Sesiune de debriefing

-Perspective asupra ecosistemului canadian de inovare

-Vizita districtului MaRS Discovery (Unul dintre cele mai mari hub-uri de inovare urbană din lume și o piatră de temelie a Clonului de Sănătate și Științe Umane din regiunea Toronto)

-Vizita JLABS (incubator științific First Johnson & Johnson în afara Statelor Unite)

-Vizita Centrul de Comercializare a Medicinii Regenerative (CCRM sprijină dezvoltarea și comercializarea medicamentelor regenerabile și a tehnologiilor generice asociate).

Delegația UE a fost compusă din 28 de clustere, împreună cu alte companii care au reprezentat 16 țări europene din UE și țările participante la programul COSME (Austria, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Spania, Finlanda, Franța, Germania, Polonia, Portugalia, România, Serbia, Suedia, Ucraina), împreună cu mai mulți reprezentanți ai celor cinci supercluste canadiene (industria proteinelor, industria oceanică, tehnologia digitală, producția avansată și SCALE.AI) și o duzină de alte clustere canadiene, și agenții locale de dezvoltare economică. Un total de aproape 100 de personae au participat la sesiunea de matchmaking a evenimentului.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.