Eveniment Atelier Economie Ecirculara C-Voucher

In contextul importantei acordata economiei circulare, din perspectiva eficientizarii resurselor, a reciclarii si reutilizarii, Prof. Dr. Felix Arion, Directorul Geneal al AgroTransilvania Cluster a participat la ADR Nord-Vest, vineri, 6 iulie, la un atelier care a vizat identificarea provocarilor si a barierelor cu care se confrunta sectoarele productive din regiune, cu precadere:

  • industria prelucrătoare
  • industria agro-alimentară
  • textile și confecții
  • distribuția, tratarea și epurarea apei
  • domeniul sănătății, aparatură medicală

 

Evenimentul a avut loc in contextul implementarii de catre ADR Nord-Vest a proiectului CVoucher, in cadrul caruia vor fi disponibile fonduri nerambursabile si servicii suport dedicate firmelor care propun solutii inovative pentru economia circulara, precum si firmelor care doresc sa adopte aceste inovatii in tehnologiile proprii. Apelurile de finantare cu componenta inovativa care se vor desfasura in cadrul proiectului CVoucher se adreseaza cu precadere firmelor membre in clusterele existente in regiunile partenere, care activeaza in domeniile vizate.  Prin prisma informatiilor detaliate privind tipologia si nevoile firmelor membre clusterului, vom fi in masura sa identificam si sa atragem firme membre care ar putea aplica sau adopta solutii pentru economia circulara, pentru apelurile de finantare care vor debuta in luna octombrie, fiind un serviciu de facilitare a accesului la finantare pentru membri. Mai mult decat atat, inputul legat de nevoi si probleme cu care se confrunta membrii clusterului a fost consemnat de la inceputul procesului – Atelierul din 6 iulie – apelurile de finantare urmand astfel sa fie dedicate pe cat posibil acelor probleme semnalate.

In acest context, prin filtrul sectoarelor carora li se adreseaza proiectul, consideram urmatoarele clustere din regiune ca fiind parteneri atrasi in proiectul CVoucher:

  • industria prelucratoare: Cluster Mobilier Transilvan, Cluster Holzbox, Cluster Admatech, Romanian New Materials Cluster
  • industria agro-alimentara: AgroTransilvania Cluster, Cluster Gusturi Transilvane
  • domeniul apei: Cluster CLEMS
  • sanatate: Cluster Transilvania LifeStyle

Scopul atelierului a fost sa puncteze acele provocari si bariere cu care se confrunta mediul de afaceri local, astfel incat ghidul de finantare ce va fi elaborat la nivelul consortiului european sa raspunda mai bine  nevoilor din regiune, precum si potentialelor solutii care ar putea fi inaintate de catre firme din regiunea Nord-Vest/ din Romania.

Multe detalii legate de proiect se pot regasi la adresa de  website:

http://www.nord-vest.ro/vouchere-de-inovare-pentru-economia-circulara/

http://www.nord-vest.ro/cvoucher-lanturi-de-valoare-circulare-in-cadrul-strategiilor-regionale-de-inovare-europene/Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.