Marca inregistrata sau indicatie geografica? Perspectivele de viitor analizate de Comisia Europeana

AgroTransilvania Cluster a participat in perioada 3-4 octombrie 2018 la “Conference on Trade Marks and Geographical Indications: Future Perspectives”, organizata de EUIPO (European Union Intellectual Property Office) in colaborare cu DIGI AGRI (Directorate-General for Agriculture and Rural Development of the European Comission).

Invitatia de participare a fost transmisa Managerului general al AgroTransilvania Cluster, Prof. Dr. Felix Arion, de Dna. María Angeles Benitez Salas, : Deputy Director-General in charge of directorates A and B – DirectorateGeneral Agriculture and Rural Development (AGRI).

Conferinta a abordat diverse aspecte in domeniul marcilor inregistrate si a produselor cu indicatie geografica, cu accent pe interactiunile dintre aceste drepturi de proprietate intelectuala. De asemena, conferința a abordat aspecte interesante, referitoare la fi indicatiile geografice, cum ar fi drepturile anterioare ale procedurilor de opozitie ale marcilor inregistrate, jurisprudența CEJ și protectia produselor cu indicatie geografica, inclusiv cele neagricole. si a abordat asteptarile viitoare ale utilizatorilor legate de interfaaa dintre produsele cu indicatie geografica si marcile inregistrate.

Acest eveniment a oferit, prin urmare, o oportunitate excelenta pentru partile interesate de a face schimb de opinii cu privire la practicile oficiilor de proprietate intelectuala, ale ministerelor agricole și ale altor instituții (UE și non-UE), precum și pentru proprietarii de marci comerciale si pentru beneficiarii de produse cu indicatii geografice sa faca schimb de experiente si sa studieze perspectivele, precum și provocarile ,cu care se confruntă in apararea drepturilor lor.

Ca o consecinta a participarii la aceasta conferinta, AgroTransilvania Cluster va coorgonniza, impreuna cu Cercul de Dreptul Proprietatii Intelectuale Conferinta “Război și pace. Jocuri, mărci, interese (ed. 2)”, in data de 7 decembrie, unde se vor detalia aceste aspecte la nivel national.  Puteti afla informatii suplimentare despre acest eveniment, accesand link-ul: https://evenimente.juridice.ro/2018/07/razboi-si-pace-jocuri-marci-interese-7-decembrie-2018-cluj-napoca.htmlLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.