Moldovan-Carmangeria Sânnicoara a inaugurat o nouă unitate de producție

Moldovan-Carmangeria Sânnicoara, unul dintre cei mai importanți producători de carne și preparate din carne din județul Cluj, își continuă strategia de dezvoltare și a inaugurat astăzi o nouă unitate de producție în cadrul Centrului Agro Transilvania de la Dezmir (județul Cluj). Investiția în fabrica de 840 metri pătrați se ridică la 670.000 euro, proiectul fiind finanțat prin contribuție proprie și prin Banca Comercială Română.

Unitatea este destinată preparării, ambalării și depozitării produselor din carne de porc, pui și vită (mici, hamburgeri, marinate, frigărui, cârnăciori etc.), procesul tehnologic fiind asigurat de sisteme automatizate performante (mașini de malaxat, ambalat, porționat și tocat carnea), angajaților revenindu-le rolul de a supraveghea parametrii tehnici ai procesului de fabricație și calitatea produselor.

Suplimentarea capacității de producție a fost o necesitate pe care piața ne-a semnalat-o încă de anul trecut. De altfel, cererea de pe piață ne-a impus întotdeauna, într-un fel sau altul, dezvoltarea. Am început în urmă cu 22 de ani cu un atelier în curtea casei din Sânnicoara, am ajuns apoi să avem o rețea proprie de magazine și o primă fabrică, am trecut apoi printr-un proces de rebranduire, iar acum continuăm dezvoltarea cu această unitate nouă. Vor urma și alte investiții, totul pentru a ne ridica la înălțimea cerințelor clujenilor și a le putea oferi aceleași produse de calitate cu care i-am obișnuit, a declarat la conferința de presă Cosmin Moldovan, directorul general al Moldovan–Carmangeria Sânnicoara. El a mai precizat că, în urma acestei investiții, se așteaptă creșterea cifrei de afaceri cu minimum 20%.

La inaugurare au participat precum Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Roman, directorul general al Centrului Agro Transilvania, alături de reprezentanți ai Primăriei Cluj-Napoca, Primăriei Apahida, AgroTransilvania Cluster, Direcția de Sănătate Publică Cluj, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, BCR și reprezentanți ai presei locale.

Mă bucur că firmele locale investesc în dezvoltare și în crearea de noi locuri de muncă, suplinind astfel cu succes plecarea de pe piața clujeană a unor companii internaționale. Îmi amintesc că acum opt ani, în primul meu mandat la Consiliul Județean Cluj, când am demarat târgul Produs de Cluj, compania Moldovan a fost unul dintre cei doi parteneri locali cu care am pornit la drum. Au rămas alături de noi până în prezent și sper să o facă și de acum înainte, a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Capacitatea de producție în noua unitate este de 20 tone pe săptămână de carne preparată (pastă de mici, hamburgeri) și 8 tone pe săptămână de carne tranșată pentru ambalare, acest lucru însemnând o creștere totală a producției carmangeriei de 15-20%. De asemenea, fabrica oferă o capacitate de depozitare a materiilor prime și a produselor ambalate pentru livrare de 16 tone pe zi.

Potrivit reprezentanților companiei, investiția de la Dezmir va fi unul dintre pilonii de bază în implicarea companiei Moldovan în revitalizarea școlilor profesionale și de meserii. Astfel, în cooperare cu autoritățile locale, școlile și colegiile profesionale, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca și alți agenți economici, aici se dorește a se organiza un centru de învățământ profesional dual pentru tineri, cu specializare în industria alimentară.

Reprezentanții Moldovan–Carmangeria Sânnicoara au mai arătat că, pe termen lung, obiectivele companiei sunt întărirea brandului și mărirea cotei de piață, firma fiind orientată către extinderea liniei de produse. De asemenea, se va continua rebrandingul magazinelor proprii și maximizarea segmentului HoReCa printr-o ofertă dedicată.

***

Despre Moldovan-Carmangeria Sânnicoara. Înființată în 1994 de Ștefan și Cosmin Moldovan, tată și fiu, sub numele de Cosm-Fan Carmangerie, compania numără astăzi 248 de angajaţi, 28 de magazine în Cluj-Napoca şi în judeţ, două unități de producţie şi o fermă cu peste 230 de capete de bovine. Portofoliul include 160 de produse – începând de la cârnați, salamuri, afumături, șuncă, crenwurști și terminând cu tocături marinate și cărnuri proaspăt tranșate. În 2014, compania a trecut printr-un proces complex de rebranduire, schimbându-și numele în Moldovan – Carmangeria Sânnicoara și aducând pe piață un nou concept de magazin.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.