Oamenii de afaceri elveției au făcut donații instituțiilor clujene care se ocupă de protecția copilului

Un grup de oameni de afaceri elvețieni a făcut, în ultimul an, donații de peste un milion de euro instituțiilor clujene care se ocupă de protecția copilului.

Oamenii de afaceri adunați în Clusterul AgroTransilvania au organizat, sâmbătă seara, la restaurantul ”Sarea-n bucate” de lângă Salina Turda, o masă festivă pentru cei peste 30 de oameni de afaceri elvețieni care se află de 3 zile la Cluj-Napoca.

”Această delegație elvețiană punctează cooperarea româno-elvețiană în vederea dezvoltării strategice și instituționale prin operaționalizarea insituțiilor prinse în această cooperare. Este vorba despre instituții care țin de sistemul de protecție a copilului, sistemului de logistică instituțională a județului Cluj. În cele trei zile au fost vizitate instituțiile care au făcut parte din acest parteneriat. Această seară este un semn de mulțumire din partea Clusterului Agrotransilvania pentru oamenii de afaceri care au făcut donații și s-au implicat în rezolvarea problematicii comunitare și sociale a județului Cluj.

 

Este important că oamenii de afaceri sunt aproape de problematica socială și asta este încă un mod de dezvoltare a unui parteneriat, în care partea socială cu partea operațională și partea privată își pot da mâna”, a explicat Daniela Constantinescu, coordonatorul programului de cooperare și președinte Fundația Caritabilă ”Sfântul Danuel”.

Donațiile făcute de oamenii de afaceri elvețieni au ajuns la Direcția de Protecție a Copilului și la Fundația Caritabilă ”Sfântul Daniel”, care a fost promotorul acestui proiect. De asemenea, a fost realizat un centru de zi pentru dezvoltarea abilităților copilului și un parteneriat instituțional cu Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, care este durabil și funcționează din 1999.

 

Oamenii de afaceri din Clusterul AgroTransilvania au vrut să le mulțumească celor din Elveția și i-au invitat la Turda pentru o seară românească.

 

Elvețienii au putut admira un spectacol de dansuri populare, au gustat pălincă, bucate tradiționale și vinul de Turda.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.