Program de instruire privind însusirea noțiunilor fundamentale de igienă

AgroTransilvania Cluster facilitează, pentru membri săi accesul la programe de instruire, formare și perfectionare a angajaților cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parțial) sau care ocupă poziții în cadrul departamentului de resurse umane (specialiști resurse umane, inspectori resurse umane, specialisti recrutare etc.) în cadrul întreprinderilor care își desfășoară activitatea în Regiunea Nord-Vest, pe diferite domenii de activitate.

Astfel în această toamnă AgroTransilvania Cluster a facilitat și organizat derularea, la Cluj-Napoca, a două sesiuni ale Programului de instruire privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, la care au participat 60 de persone, angajați ai companiilor membre ale clusterului (COSM FAN CARMANGERIE SRL, MIB PRODCOM SRL, MIB PRODCOM SRL, FOOD TRANSILVANIA MARKET SRL, BONAS).

Conform legislației în vigoare certificarea instruirii privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă este obligatorie pentru operatorii care desfășoară activități în domeniul:

1. servicii de productie, depozitare,transport si comercializare a alimentelor; inclusiv alimentatie publica si a colectivitatilor,

2. servicii de curatenie in unitati de asistenta medicala, colectivitati de copii si tineri, unitati de cazare(hoteluri, moteluri, cabane etc),

3. productia si distributia apei potabile si productia apei imbuteliate,

4. servicii de ingrijire corporala(cosmetica, frizerie, coafura, manichiura, pedichiura, masaj, etc.),

5. servicii de tip dezinfectie, dezinsectie, deratizare.

Centrul de Formare Profesionala ARINI, în baza avizului eliberat de Ministerul Sanatatii nr. 20356/09.04.2019 si a avizului Ministerului Educatiei Nationale nr. 30594/18.04.2019, a organizat cursul de Noțiuni Fundamentale de Igienă pentru toate cele 5 module prevazute de legislația națională.

o DURATA CURS: aproximativ 2.5 ore (curs + examen absolvire).

o LOCATIE CURS: la sediul pus la dispozitie de prestator/ la locatia beneficiarului pentru grupe mai mari de 30 persoane (la cerere).

o TIP CERTIFICAT OBTINUT: Certificat de Absolvire, autorizat de Ministerul Educatiei Nationale și Ministerul Sanatatii, cu o valabilitate de 3 ani.

o NUMAR MINIM CURSANTI/GRUPA: minim 30 persoane.

Cui se adreseaza?

– vanzatorilor, casierilor, sefilor de sectii, operatorilor, managerilor care lucreaza in domeniul manipularii si procesarii alimentelor intelegand aici si comercializarea alimentelor vrac sau neambalate individual;

– infirmierelor, cameristelor, personalului de curatenie;

– operatorilor si personalului tehnic din uzinele de procesare a apei potabile, intelegand aici inclusiv statiile de pompare si epurare a apei potabile;

– operatorilor si personalului tehnic ai prestatorilor de servicii de dezinfectie, dezinsectie si deratizare.

De ce?

Conform Ordinului Ministerului Sanatatii Nr. 1225/5031 din 24 decembrie 2003, privind aprobarea Metodologiei pentru organizarea si certificarea instruirii profesionale a personalului privind insusirea notiunilor fundamentale de igiena.

Art. (1) Orice activitate de productie si de comercializare a produselor alimentare, de alimentatie publica si colectiva, serviciile si productia de apa potabila, precum si serviciile de intretinere corporala se exercita numai cu personal calificat, conform prevederilor legale.

(2) Personalul calificat din activitatile mentionate la alin. (1) are obligatia legala a instruirii periodice in vederea insusirii notiunilor fundamentale de igiena, activitate organizata si finalizata cu examinare si certificate, in conformitate cu prezenta metodologie.Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.