Stagiu de practică european pentru 150 de studenţi la Cora. „Vor fi acordate subvenţii de câte 900 de lei”

Hypermarketul Cora va primi în practică 150 de studenţi de la UBB şi USAMV până la finalul anului 2015, perioadă în care vor fi efectuate stagii în comerţ, marketing, management şi resurse umane.
Lansarea proiectului european „Stagii de practică performante pentru profesioniştii de mâine-START” a avut loc vineri dimineaţă la Cluj-Napoca, acolo unde reprezentanţii hypermarketului Cora au prezentat obiectivele acestui proiect, finanţat în cadrul POSDRU. Astfel, 150 de studenţi de la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) vor efectua, până la 31 decembrie, stagii de practică atât la Cora, cât şi la partenerul său FGC Activ Grup, iar la finalul acestei perioade vor fi şi recompensaţi financiar.

„Dintre aceşti studenţi, 130 vor face practică la Cora, 20 la FGC Activ Grup, iar la final 98 vor beneficia de consiliere pe piaţa muncii. Studenţii vor primi subvenţii de câte 900 de lei fiecare, iar cei mai buni 21 de studenţi vor primi şi un premiu de câte 1.500 de lei, însă pentru această ultimă sumă vor trebui redactate anumite proiecte”, a declarat expertul coordonator al FGC Activ Grup, Alina Voicu. Obiectivul general al acestui proiect, care se mai desfăşoară şi în Bucureşti, Ploieşti şi Baia Mare este crearea unui parteneriat performant între mediul academic şi angajatori cu scopul dobândirii, dezvoltării cunoştinţelor şi aptitudinilor de muncă ale studenţilor pentru facilitarea unei inserţii optime a acestora pe piaţa muncii.

„Acest proiect s-a născut datorită distanţei care există între formatori şi angajatori, dar şi de la decalajul existen între orizontul de aşteptare al unui tânăr care doreşte să se angajeze şi ce găseşte el concret pe piaţa muncii. Sunteţi aşteptaţi ca o echipă dinamică, ca un element de efervescenţă în cadrul rutinei zilnice a activităţii noastre şi ca un beneficiu pentru Cora”, a fost mesajul transmis studenţilor de către reprezentanul Cora, Elena Sraum, expert identificare grup ţintă în cadrul acestui proiect în care studenţii sunt aşteptaţi deja să-şi depună dosarele de candidatură. Stagiul de practică pentru fiecare student în parte va dura 15 zile, perioadă în care se va aduna un total de 90 de ore.

 Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.