UE sprijină cu 500 de milioane de euro sectoarele lactatelor si carnii de porc

Uniunea Europeană sprijină cu 500 de milioane de euro sectoarele lactatelor si cărnii de porc afectate ca urmare a embargoului impus Rusiei, diminuării prețurilor și problemelor cauzate de vreme.

Cei mai mulți bani, 80% din bugetul total, vor fi alocați pentru sprijinirea fermierilor, afectați de scăderea semnificativă a preturilor la produsele lactate.

Cei 20% vor fi folosiți pentru a-i ajuta pe crescătorii de porci, afectați de embargoul impus Rusiei.

”Este un program de susţinere complet, hotărât şi puternic. Este o declaraţie semnificativă de sprijin din partea Comisiei pentru agricultura europeană. Reflectă concret comentariul preşedintelui Jean-Claude Juncker din discursul privind starea Uniunii, de săptămâna trecută, când s-a descris ca un susţinător al Politicii Agricole Comune”, a declarat comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Phil Hogan, într-un comunicat al Comisiei Europene.

Germania va primi 69,2 milioane de euro, Franţa 62,9 milioane euro, Marea Britanie 36,1 milioane euro, Olanda 29,9 milioane euro.

În Polonia vor ajunge 28,9 milioane de euro, în Spania 25,5 milioane de euro şi în Belgia 13 milioane de euro.

Sprijinul pentru România este de 11.1 milioane de euro pentru implementarea masurilor de sprijinire a producatorilor agricoli.

evenimentsibiu.roLasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.