Uleiul de dovleac de la Luna Solai a fost premiat cu Superior Taste Award – Two Golden Stars

Uleiul de dovleac de la Luna Solai a fost premiat cu distincția Superior Taste Award – Two Golden Stars, de către Institutul de Calitate și Gust de la Bruxelles (iTQi). Uleiul de dovleac de la Luna Solai, fabricat prin tehnologoia presării la rece, este un produs natural, obținut din semințe alese cu grijă, nesupuse tratamentelor termice sau chimce, ceea ce confera produsului o calitate superioară uleiurilor presate la cald sau rafinate. Uleiurile astfel procesate pastrează bogația de elemente nutritive, vitamine și minerale conținute de semințele din care sunt facute. Prospețimea, calitatea si gustul excelente sunt principalele proprietăți ale uleiurilor Luna Solai.

Redăm mai jos mesajul doamnei Felicia Tulai, reprezentantul Taf Presoil – Luna Solai, după primirea premiului.

“Dragii mei,
Mă bucur să pot împărtăşi cu voi bucuria unei noi recunoaşteri internaţionale.
De data aceasta, “eroul” gamei noastre este uleiul de dovleac obţinut prin presare la rece care a fost evaluat de iTQi (Institutul de Calitate şi Gust de la Bruxelles), recunoscut Superior Taste Award şi recompensat cu două stele de aur (Two Golden Stars Award).
Premiul – Superior Taste Award – este o recunoaştere internaţională unică şi se bazează pe testarea în orb (fără a se cunoste identitatea produsului – denumire, producător, etichetă etc), efectuată de către bucătari şi somelieri, experţi în gust calitate, cu stele Michelin şi leaderi de opinie din 15 state.
Recunoaşterea este cu atât mai importantă/emoţionantă pentru noi cu cât Luna Solai a luat naştere şi continuă să se dezvolte într-un cadru de familie în care pasiunea, respectul faţă de produs şi consumatorul său sunt cele mai importante. Calitatea produselor noastre este în întregime meritul părinţilor mei. Experienţa lor, munca lor, dedicarea lor se regăseşte în fiecare sticlă de ulei presat la rece pe care noi o producem.
Similar cu celebrul ghid Michelin în gastronomie, ITQI nu organizează un concurs, ci o evaluare/recunoştere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor care au primit o notă mai mare de 70% se va acordă distincţia “Superior Taste Award” cu una, două sau trei stele de aur.

Dacă în urmă cu exact un an, primeam prima recunoaştere a calităţii superioare pentru uleiul de floarea soarelui şi o dată cu aceasta, o stea Michelin, în iunie 2015 gustul şi savoarea excelente au determinat exigentul juriu să acorde sortimentului de dovleac 2 stele Michelin!
Gama uleiurilor presate la rece Luna Solai s-a diversificat an de an, având în prezent 7 sortimente diferite de uleiuri: de floarea soarelui, de dovleac, in, nucă, rapiţă, cânepă, uleiuri condimentate.

Ce reprezintă Superior Taste Award?

“iTQi Superior Taste Award” este o garanţie a calităţii gustului, singura distincţie oferită de lideri de opinie în materie de alimente şi băuturi (bucătari şi somelieri , experţi în gust calitate, cu stele Michelin, reprezentanţi din 15 state).
Testarea în orb a apărut din necesităţi de evaluare obiectivă a produsului într-o piaţă în care numele e din ce în ce mai important şi marketingul din ce în ce mai agresiv.

Cum se desfăşoară?

În timpul testelor, fiecare produs este supus unei degustări în orb conform unei proceduri riguroase de analiză senzorială.
Degustătorii sunt rugaţi să evalueze produsele ca şi cum acestea ar fi în bucătăria lor, nu în conformitate cu standardele restaurantelor.
Fiecare produs evaluat este analizat în forma unui raport de analiză senzorială pe baza unor criterii, cum ar fi mirosul, gust, impact vizual, textură, etc. Toate acestea sunt luate în considerare de către fiecare membru al juriului. Acesta din urmă, de asemenea, scrie comentarii şi, atunci când este necesar, sugestii de îmbunătăţire.

După sesiunea de degustare, ITQI întocmeşte un grafic detaliat a diferitelor clase şi rezumă observaţiile şi propunerile membrilor juriului pentru companiile participante. Această informaţie este cu adevărat apreciată de către producători, deoarece ajută să înţelegem mai bine opinia juriului şi să devină conştienţi de potenţiale domenii de îmbunătăţire.
Similar cu celebrul ghid Michelin în gastronomie, ITQI nu organizează un concurs, ci o evaluare/recunoştere de produse pe baza meritelor proprii. Numai produselor care au primit o notă mai mare de 70% se va acordă distincţia “Superior Taste Award” cu una, două sau trei stele de aur.

Cu drag,
Felicia Tulai”

Citiţi povestea de succes al acestui membru AgroTransilvania Cluster AICI.



Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.